OPPO Sanatın Kapılarını Aralıyor

Fotoğraf sanatının gücü ile farklı bir diyalog ortamı yaratmaya hazırlanan 212 Photography Istanbul, OPPO'nun sponsorluğunda kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Yayınlanma:
OPPO Sanatın Kapılarını Aralıyor

OPPO, uluslararası alanda önemli olan bu organizasyonu sahiplenerek, mobil fotoğraf alanındaki iddiasını ve gücünü bir kez daha vurguladı.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleşen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş'nin yanı sıra OPPO'nun altın sponsor olduğu 212 Photography Istanbul, bugün ziyaretçilere kapılarını açtı. 18 Ekim'e kadar devam edecek organizasyon süresince OPPO telefonunu gösterenler sergilere ve etkinliklere ücretsiz olarak katılabilecek.

Atölyeler katılımcılarını bekliyor

Sergiler, film gösterimleri, söyleşiler ve uluslararası bir yarışmanın yer aldığı 212 Photography Istanbul'da birbirinden farklı konularda katılımcıların dikkatini çekecek atölyeler de yer alıyor. Dünya üzerinde ayak basmadık toprak bırakmayan Coşkun Aral, 11 Ekim Pazar günü saat 11:00-12:00 arası Yapı Kredi bomontiada ALT – Performans Salonu'nda 'Bir Deneyim Koleksiyoncusunun Hikayesi'ni anlatacak.

Belgeselciliği bir meslek dalı olmaktan çıkarıp bir yaşam biçimi haline getiren Aral, bu söyleşiyle deneyimini kendi deneyimlerinin koleksiyoncusu olmak isteyenlere aktaracak. 16 Ekim Cuma günü saat 18:00-19:00 arasında Yapı Kredi bomontiada ALT – Performans Salonu'nda katılımcılarla buluşacak olan Sefa Yamak, 'Dijital Koleksiyonculuk' adlı bir söyleşi gerçekleştirecek. 'Hayat eşittir an' mottosuyla hayatın içinden koleksiyonu yapılmaya değer anları toplayan Sefa Yamak, dijital fotoğrafçılığın sonsuz ihtimaller sunan dünyasında anların peşinden nasıl gittiğini anlatacak.

Umut Eker ise 13 Ekim Salı günü saat 14:30-15:30 arasında Yapı Kredi bomontiada ALT – Performans Salonu'nda 'Mobil Fotoğrafçılık' atölyesi ile katılımcıların karşısında olacak. Deneysel laboratuvar alanı olarak adlandırdığı @umutekervision hesabında görsel içeriklerini paylaşan Eker, mobil fotoğrafçılıkta fikirden esere giden süreçte yaşadıklarını katılımcılara aktaracak.

OPPO Mobil Fotoğrafçılık Sergisi

Fotoğrafa atfedilen 'anı yakalama' misyonu, mobil fotoğrafçılıkla birlikte yeni bir anlam kazanıyor. OPPO Mobil Fotoğraf Sergisi, tanınmış isimlerin OPPO telefonlarıyla yakaladığı anları #HayatımBenimKoleksiyonum sloganıyla bir araya getiriyor.

Zaman ve mekan arasında bir köprü oluşturan dijital kareler, onları çekenlerin anısı olmaktan çıkıp kendilerini anlatan birer hikayeye dönüşüyor. Didem Soydan'ın siyah beyaz İstanbul kareleri, şehir ve insanlar arasındaki güçlü bağı vurguluyor. Gezgin Kerimcan Akduman'ın Japonya'dan Brezilya'ya uzanan seyahatlerinde çektiği fotoğraflar, birer seyir günlüğü mahiyeti taşıyor.

Koray Özpalamutçu'nun kareleri, mobil cihazların profesyonel fotoğraf makinelerine meydan okuyuşu niteliğinde. Murat Dağaslan'ın adeta ışık ve renk dersi veren fotoğrafları anların sadece kendilerini değil, ruh hallerini de yakalıyor. İstanbul'un en bilindik karelerini sil baştan kurgulayan Sefa Yamak, fotoğrafta ihtimallerin sonsuzluğunu ilan ediyor. Umut Eker ise spontan anların durağan ve dinamik hallerinde deneyselliğin hakkını veriyor.

OPPO Mobil Fotoğraf Yarışması

Festival kapsamında 20'den fazla ülkeden profesyonel ve amatör fotoğrafçının katıldığı 'Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması'nda bu sene ilk defa mobil cihazlarla çekilen fotoğraflar için bir kategori açıldı. Bu kategoride ödül 'OPPO Mobil Fotoğrafçılık' özel ödülü olarak adlandırılacak.

OPPO Deneyim Alanı

Organizasyon boyunca sergi alanında kurulan OPPO standında katılımcılar, kısa bir süre önce tanıtılan Reno4 Serisi modellerini deneyimleyebilecekler. Ayrıca organizasyonun sosyal medya hesaplarında kullanılacak fotoğraflar da Reno4 Serisi modelleri ile çekilecek. Deneyim alanında ayrıca OPPO'nun Find X2 modeli ve akıllı saati OPPO Watch da katılımcılar tarafından deneyimlenebilecek. “Hedefimiz dünyayı tamamen yeni bir bakış açısıyla görebilmek ve gösterebilmek…” Mobil fotoğrafçılık denildiğinde akla ilk gelen marka olan OPPO, globalde olduğu gibi Türkiye'de de sanatı, özellikle fotoğrafçılığı destekliyor.

212 Photography Istanbul'a Türkiye'de bu alandaki tek organizasyon olması nedeniyle sponsor olduklarını söyleyen OPPO Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou: “OPPO olarak ürünlerimizde baş döndürücü tasarımı, yenilikçi mobil fotoğraf teknolojileri ile birleştiriyoruz. Akıllı telefonlarımızı geliştirirken görüntü teknolojilerinden asla ödün vermiyoruz.

Dünyada ilk pop-up kamera, ilk motorlu döner kamera gibi teknolojilerimizle pek çok ilke imza attığımız mobil fotoğrafçılık alanında tüm hedefimiz dünyayı tamamen yeni bir bakış açısıyla görebilmek ve gösterebilmek… 212 Photography İstanbul, fotoğrafçılıktaki gerçek güzellikleri keşfetmeyi sağlayacağı için bizim için çok önemli. Bu organizasyonda altın sponsor olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.