Seo Nedir? Geniş Anlatım - Se0 FD

Seo arama motorları için web sitemize yapacağımız olan kurallar bütünüdür. Seo teknik ve tecrübe gerektiren ciddi bir iştir. Seofd.net ile Seo ve Dijital pazarlama göz attık.

Yayınlanma:
Seo Nedir? Geniş Anlatım - Se0 FD

Seo bir web sitesinin açıldıktan sonra Google ve diğer arama motorlarında uygulanması gereken kuralların bütünüdür. Bu kuralları arama motorları belirlerken ziyaretçinin web sitesinden gerçekten aradığını bulması hedeflenmektedir. Dolayısıyla web sitenizde yapacağınız çalışmaları Google için değil ziyaretçi için yapmalısınız.

Seo nedir? diğer bir adı ile Arama Motoru Optimizasyonu olarak bilinmektedir. Son zamanlarda SEO'ya olan ilgi oldukça fazla çoğaldı. İnsanlar internetten neredeyse günlük yaşantılarının çoğu ihtiyacını karşılayabilmektedirler.

Seo'nun Hayati Önemli

Seo web site sahiplerinin muhakkak yapması gerekenler arasında birinci sırada geliyor. İşletme sahipleri bir web sitesi açtığında, müşterilerin ve hedef kitlesinin kendilerine ulaşması için SEO'da çözüm buluyor. Küçük büyük işletmeler fark etmeksizin internete işini taşıyanlar kazanıyor. Bu konuya hemen bir örnek verelim.

Aracınızla yolda giderken, aracınız arıza yaptı. Hemen telefona sarılıp bölgenize göre çekici arıyorsunuz. Önünüze çıkan işletmeler bir Seo çalışması sonucu çıkmaktadır. Dolayısıyla çekici hizmeti veren işletme bir müşteri kazanacaktır. Bu türde onlarca sektöre örnek verebiliriz. Seo artık hayatımızın her yerine girmeye başladı.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama özellikle E-Ticaret sitelerinde kullanılan etkili bir pazarlama yöntemidir. Google ADS, Facebook, İnstagram ve Twitter Dijital Pazarlama içerisinde en sık kullanılan pazarlama yöntemleridir. Örneklendirerek gidelim. Google ADS bir reklam verdiniz veya organik sonuçlardan bir trafik elde ettiniz. Trafiğinizi değerlendirmek için hemen Facebook ve İnstagram'da reklamlarınızı sitenize gelen ziyaretçinin peşinden yollayabilirsiniz.

O Facebook akışta veya instagram videolarda dolaşırken sürekli olarak sizin reklamınızı görecektir. Dolayısıyla satışlarınızı arttırabilir ve marka bilinirliğinizi bu gibi onlarca taktik ile arttırabilirsiniz. Dijital Pazarlama ve SEO birbiri ile bağlantılı kavramlardır. Temel olarak kafanızda bunları şablonladığınız zaman mantığı anlayabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.