23 Milyon Dolarlık Uzay Tuvaleti Ulusararası Uzay İstasyonu'na Gidiyor

Ay'a ve Mars'a uzun yolculuklar planlayan NASA, bu yolculuklarda astronotlara eşlik edecek yeni bir tuvalet tasarladı. Ay'a yapılacak yolculukta da kullanılması düşünülen tuvalet, ilk önce Uluslararası Uzay İstasyonu'nda test edilecek...

Yayınlanma:
23 Milyon Dolarlık Uzay Tuvaleti Ulusararası Uzay İstasyonu'na Gidiyor

Uzaya gitmek ve orada kalabilmek oldukça uğraştırıcı bir mesele. Ay'a ve Mars'a gitmek isteyen uzay ajanslarının, bu uzun yolculuğa çıkacak olan astronotlarının en temel ihtiyaçlarını giderebilmesi için çözümler bulması gerekiyor. İşte bu ihtiyaçlardan bir tanesini gidermek için kolları sıvayan NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na yepyeni bir tuvalet gönderiyor. Yeni uzay tuvaleti, yarın Türkiye saatiyle sabah 5 gibi Wallops Flight Facility'den özel bir kargo, uzay aracıyla fırlatılacak.

NASA'dan 23 Milyon Dolarlık Tuvalet

Universal Waste Management System olarak adlandırılan tuvalet, tam 23 milyon dolar değerinde. Yeni tuvalet, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda şu an kullanılan tuvaletten %65 daha küçük ve %40 daha hafif olmasına rağmen daha kalabalık ekipler için özel tasarlandı. NASA, tuvaleti yaklaşmakta olan Artemis göreviyle birlikte tasarladı. Uzay istasyonunda bulunan astronotlar, tuvaleti test ettikten sonra NASA’ya geri dönüş yapacaklar. NASA da yapılan geri dönüşler sonrasında uygulayacağı geliştirmelerle 10 günlük Ay'a yolculukta Orion uzay aracında kullanılacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.