Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Öneri | Mars ve Ay'da Sondaj

Yayınlanma:
Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Öneri | Mars ve Ay'da Sondaj
Dünyanın önde gelen bilim insanları, Ay ve Mars 'taki yaşamın petrol araştırmalarına benzer bir aramayla ve sondaj faaliyetleri ile yürütülmesini öneriyor. İşte detaylar... Önde gelen bilim insanları, uzaylı varlıkların Mars ve Ay yüzeyinin altında kalmış göllerde yaşıyor olabileceğini ve onları bulabilmek için sondaj yapmaya başlanması gerektiğini belirtti. Bu sıra dışı ve şaşırtıcı teoriyi, Harvard'daki Astrofizik Merkezi ve Florida Teknoloji Enstitüsü'nden (FIT) önde gelen bir araştırma ekibi ortaya attı.

Ay ve Mars'a sondaj fikri

Harvard Astrofizik Merkezi'nden Profesör Avi Loeb, "Tıpkı, Dünya'da petrol ararken yapıldığı gibi, Ay yüzeyinin altında hayat bulmak için derinlere inebilen robotlar ve makineler hayal edilebilir." dedi. Bilim insanları, sondaj faaliyetlerinin teknik bakımdan zor olacağını, fakat imkânsız olmadığını belirtiyor. Florida Teknoloji Enstitüsü'nden Profesör Manasvi Lingam ise belirtilen sondaj aktivitelerinin, onlarca kilometre derine inebileceğini söylüyor.

Mars'ta yaşam var mı?

Bu sorunun net bir cevabı yok. Çünkü Dünya'dan farklı bir yüzeye sahip olan Mars'ta dev yanardağlar, derin kanyonlar ve kraterler gibi yapılar bulunuyor. Ayrıca kızıl gezegendeki atmosfer koşulları, Mars'ta yaşamı oldukça imkânsız hale kılıyor. NASA, kızıl gezegene gönderdiği ve gelecekte de göndereceği araçlarla Mars'ta yaşama dair bulgular arayacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.