Xiaomi Mi Band 5 Detaylı İncelemesi

Xiaomi Mi Band 5, tıpkı bir önceki nesil Mi Band 4 gibi piyasada adından söz ettirecek gibi görünüyor. Detaylı incelememizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yayınlanma:
Xiaomi Mi Band 5 Detaylı İncelemesi

Bir önceki Mi Band 4 modeliyle dünya genelinde çok ciddi satış rakamlarına ulaşan, kullanıcıların beğenisini kazanan, sayısız akıllı bileklik aksesuarlarının ve özelleştirme yazılımlarının ortaya çıkmasına vesile olan Çinli üretici Xiaomi şimdi de Mi Band 5 akıllı bilekliğini satışa sundu. Peki bu yeni akıllı bileklik bizlere neler sunuyor?

Kutu İçeriği ve Tasarım

Xiaomi Mi Band 5’in kutusundan cihazın kendisi, bir ucu USB Type-A ve diğer ucu mıknatıslı iki metal pimden oluşan, yeterli uzunlukta siyah renk bir şarj kablosu ve kullanma kılavuzuyla beraber geliyor. Piyasada sadece siyah renk seçeneğiyle satın alınabilen bu bileklik 12 grama yakın bir ağırlığa sahip, bu sayede kolunuzdaki varlığını neredeyse hiç hissetmiyorsunuz. 1,1 inç genişliğinde ekranı ve konforlu lastik kayış tasarımı da öne çıkan tasarım detayları arasında yer alıyor.

Ekran Özellikleri

Xiaomi Mi Band 5, daha önce de ifade ettiğimiz üzere 1.1 inç büyüklüğünde 126x294 piksel çözünürlüğe sahip AMOLED ekranla beraber geliyor. Ekranın ayrıca 2.5D kavisli bir yapıda olduğunu ve bilekliğin üzerinde bir damla şeklinde konumlandığını söyleyelim. Ekranın kullanışlı alanı dikdörtgen yapıda olmasına rağmen Xiaomi, bilekliğin üst ve alt kenarlardaki oval tasarımıyla siyah rengi uyumlu hale getirerek sonsuz ekran algısı yaratmayı başarmış. Ekran parlaklığının güneşli günlerde kullanılmaya uygun olduğunu söylemeliyiz. Bunun dışında ekran dokunma hassasiyetini de fiyat segmenti için gayet başarılı bulduk.

Özellikleri

Xiaomi Mi Band 5, akıllı telefonunuza kuracağınız Mi Fit isimli uygulamayla yönetiliyor ve güncelleniyor. Adımsayar, egzersiz plânlayıcısı, uyku kalitesi, kalp atışı, stres ölçümü, nefes egzersizleri ve menstürasyon (regl) döngüsü takibi için kullanılabiliyor. Bildirimleri görüntüleyebildiğinizi ve gelen aramaların bildirimlerini takip edebildiğinizi de ilave edelim. Xiaomi Mi Band 5 üzerinden telefon görüşmesi yapılamıyor olsa da bu durum kendi fiyat segmenti ve kullanım amacı için gayet normal.

Xiaomi Mi Band 5’i kullanarak Spotify, Deezer gibi popüler müzik uygulamalarını yönetebilirsiniz. Elbette bu alandaki becerileri oldukça sınırlı olsa da bir sonraki / bir önceki şarkıya gitmek, şarkıyı durdurmak ya da devam ettirmek için Wear OS işletim sistemine sahip bir akıllı saate binlerce lira ödemekten sizi kurtarıyor. Önceki nesil Mi Band 4’e göre daha büyük ekrana, güncel Bluetooth 5.0 teknolojisine ve geliştirilmiş bir arayüze sahip olan Xiaomi Mi Band 5, üzerindeki dahili şarj edilebilir pili sayesinde hiç şarj edilmeden iki haftaya ulaşan kullanım süresi sunuyor.

Elbette üzerindeki pilin 125MAh değerinde olduğunu ve bu kullanım süresinin ekran parlaklığına / sensörlerin kullanım sıklığına göre azalabileceğini bilmelisiniz. Yine de yoğun kullanımda bile sizi günlerce üzmeyecek bir akıllı bileklik söz konusu. Bütün bunalara ilave olarak, bilekliğiniz üzerinden alarm kurabilirsiniz ve telefonunuzun kamerasını yönetebilirsiniz. Dahili GPS’i sayesinde yürüyüş rotanızı ve hızınızı görme ve konuma dayalı hava durumu gösterimi de Mi Band 5’in özelliklerinden sadece bazıları. Ürünün 50 metre suya dayanıklılığı olduğunu ve ayrıca toza karşı da dayanıklı olduğunu ekleyelim. Yüzme sırasında ya da ellerinizi yıkarken bilekliğinizi çıkarmanıza gerek kalmıyor.

Sağlık

Xiaomi Mi Band 5, özellikle sağlık uygulamaları yönünden pek çok seçeneğe sahip. O yüzden, biraz evvel kabaca bahsettiğimiz sağlık uygulamalarını daha detaylı anlatmamız gerekiyor. Akıllı bilekliğinizi kullanarak, içerisindeki adımsayar ile günlük adım sayınızı ölçebilir ve belirlediğiniz günlük antrenman değerine ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Stres ölçümünü kullanarak, anlık stres durumunuzu ölçebilir; yüksek çıkması durumunda yine bileklik üzerinde yer alan nefes egzersizlerini uygulayarak stresinizi azaltabilirsiniz. Dahili GPS’i kullanarak yürüme/koşma hızınızı ölçebilirsiniz.

Xiaomi Mi Band 5 aynı zamanda otomatik olarak uyku kalitesini de ölçmektedir. Herhangi bir ayar yapmadan sadece bilekliğinize takıp uyuyun ve siz uyanana dek bileklik uykunuzla ilgili detaylı bir rapor oluştursun… Derin uyku süreniz, hafif uyku süreniz, uyanık olduğunuz anlar, uykudayken kalp atış hızınız, uyku kaliteniz, uyanma süreniz, REM uykunuz ve çok daha fazlasına yüksek doğrulukla ulaşmanız mümkün. Bisiklet, yoga, yüzme, koşu, yürüyüş, kürek çekme gibi spor aktivitelerinin takibi yine bilekliğiniz üzerinden yapılabiliyor. Üstelik aynı anda birden fazla aktivite yapıyorsanız, bunlara ilişkin ölçüm ve değerlendirmeleri bilekliğinizde ayrı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün.

Xiaomi Mi Band 5 sadece ölçüm yapmakla kalmıyor, sizin aktivitelerinize ilişkin günlük, haftalık, aylık, yıllık kıyaslamalar yapıyor ve diğer kullanıcılara kıyasla ya da önceden tanımlı verilere göre ölçümlerinizin / sağlığınızın durumuna ilişkin analizler de yapabiliyor. Örneğin, derin uyku süreniz çok kısaysa size bilgi veriyor ve bunun için yapabileceklerinize ilişkin öneriler de sunuyor. Unutmadan, kadınlar için menstürasyon (regl) döngüsünün takibi de yine akıllı bileklik üzerinden yapılabiliyor.

Bileklik üzerinde, uzun süre hareketsiz kaldığınızda ya da egzersizlerinizi aksattığınızda sizi uyaran alarmlar mevcut. Bileklikte yer alan dahili titreşimle bu uyarıları hissediyorsunuz. Belirli aralıklarla size fazla oturduğunuzu da hatırlatabilen bu sistem, uzun süreli oturmaya bağlı sağlık problemlerinin önlenmesine yardımcı oluyor. Egzersiz sırasında düzenli nabız ölçümü yapan cihaz, belirlediğiniz nabız değerlerinin aşılması durumunda sizi uyarıyor ve vücudunuzun yorulduğunu / zorlandığını hatırlatarak dinlenmeniz için sizi bilgilendiriyor. Gerek bileklik üzerinde, gerekse mobil uygulamada burada yazdıklarımızdan çok daha fazlası yer alıyor lâkin sağlık paragrafını şimdilik burada noktalıyoruz.

Fiyat ve Sonuç

Xiaomi Mi Band 5 şu anda 260-360 TL arasında farklı fiyatlarla satışta bulunuyor. Bir önceki nesil Mi Band 4 ile arasında 100TL’lik bir fiyat farkı söz konusu. Kullanıcıların en çok merak ettiği Mi Band 4 mü yoksa Mi Band 5 mi sorusuna cevap vermek istiyoruz. Xiaomi Mi Band 5, Mi Band 4’ün eksiklerinin giderildiği ve güncellendiği bir platform. Örneğin bilekliği şarj etmek için Mi Band 4’ü kayıştan ayırmanız gerekirken Mi Band 5 için bunu yapmanız gerekmiyor. Buna karşılık Mi Band 4 için geliştirilmiş ciddi bir kayış aksesuarı piyasası var ve binlerce tema aplikasyonu bulunuyor.

Ülkemizde ve dünyada Mi serisi akıllı bilekliklerin popülerliği düşünüldüğünde, Mi Band 5’in de önceki nesil gibi parlak bir geleceği olacağını öngörüyoruz. Eğer büteçiniz uygunsa, daha güncel bir model olan Xiaomi Mi Band 5’i tavsiye ediyoruz. Ancak günlük kullanımdan fazlasını istemeyen ve bütçe dostu bir çözüm arayan kullanıcılar için Xiaomi Mi Band 4 hâlâ önemli bir seçenek olmaya devam ediyor. Karar, sizin…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.