Xbox Series X ve Series S’in Satış Fiyatı Açıklandı

Yeni nesil oyun konsolları için 22 Eylül’den itibaren ön sipariş verilebilecek. Konsolların fiyatı ise vergilerden dolayı dudak uçuklatıyor. Xbox Series X’in satış fiyatı 499 dolar ancak Türkiye’deki fiyatı 7 bin 499 lira olacak.

Yayınlanma:
Xbox Series X ve Series S’in Satış Fiyatı Açıklandı

Microsoft’un 6 yıllık aradan sonra çıkardığı yeni oyun konsolları Xbox Series X’in satış fiyatı 499 dolar, Series S’in satış fiyatı ise 299 dolar olarak açıklandı. Oyun konsollarının ön siparişi için ise 22 Eylül tarihi gösteriliyor.

Xbox Türkiye'nin sitesinde yer alan bilgiye göre Xbox Series X 7 bin 499 liradan, Series S ise 4 bin 599 liradan satışa sunulacak. Bugünkü kurla ABD’deki satış fiyatının iki katı olduğu görülen oyun konsollarının fiyatlarını etkileyen bir sebep daha var. Fiyat farkının her zamankinden daha çok açılmasının nedeni Nisan ayında getirilen ek gümrük vergisi.

18 Nisan 2020 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile oyun konsollarının ithalatında 30 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olmak üzere yüzde 50 oranında “İlave Gümrük Vergisi” tahsil edilmeye başlandı. Düzenlemeye göre oyun konsollarından 1 Ekim 2020 tarihinden sonra ise yüzde 20 oranında ilave gümrük vergisi tahsil edilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.