Kazakistan’da Üretilecek Yerli Solunum Cihazı İçin Sözleşme İmzalandı

Aselsan tarafından Kazakistan’ da üretilecek olan yerli solunum cihazları için harekete geçildi.

Yayınlanma:
Kazakistan’da Üretilecek Yerli Solunum Cihazı İçin Sözleşme İmzalandı

Kazakistan'da üretilen ilk yoğun bakım solunum cihazları olacak olan mekanik ventilatörlerden 1.500 adet üretileceği belirtildi. 1.500 Adet Solunum Cihazı Sözleşmesi için Kazakistan Sağlık Bakanlığı ile Aselsan firması arasında anlaşma sağlandı.

Ülkemize koronavirüsün gelmesiyle birlikte üretici firma, Türkiye’nin ilk yerli yoğun bakım solunum cihazının prototipini üreten Biosys Biyomedikal’le işbirliğine gitmişti. Sonrasında da USHAŞ’la 31 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzaladığını duyurmuştu. Üretici firma yaşam destek cihazları ve benzeri medikal ekipmanlar konusunda Türkiye’ nin ithalatını asgari bir düzeye çekmeyi amaçladıklarını açıklamıştı.

Aselsan Kazakistan’a Nefes Oluyor

Solunum cihazı üretimini sürdüren firma şimdi de Kazakistan için yerli cihazlar üretecek. Kazakistan ASELSAN Engineering (KAE) ile Kazakistan Sağlık Bakanlığı arasında sözleşme imzalandı. Sağlık Bakanlığı için 1.500 adet cihaz üretecek olan üretici firma’nın 5 Türk yapımı solunum cihazı üreticilerinden biri olduğu biliniyordu. Biosys, Arçelik ve BAYKAR ile ortaklaşa üretilen cihazlar şimdi de Kazakistan’ da Koronavirüs hastalarının tedavisi için kullanılacak.

ASELSAN çalışanlarının pandemi boyunca Türkiye’ de deneyimleriyle ortaya çıkan bilgi birikimleri artık Kazakistan vatandaşlarının sağlığına kavuşmalarına yardımcı olacak. Firma tarafından bugüne kadar üretilen 9350 adet solunum cihazının 2750 tanesi, adet fiyatı 15-20 bin Euro gibi bir rakamla yurt dışına satılmıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.