Samsung ve LG’den Huawei’ye Büyük Darbe

Güney Kore’nin teknoloji devleri Samsung ve LG, ABD’nin Huawei’ye karşı yürürlüğe koyduğu yaptırım kararlarının ardından hareke geçti.

Yayınlanma:
Samsung ve LG’den Huawei’ye Büyük Darbe

Huawei markasının üst düzey telefonları için ekran tedarikçisi konumunda olan Samsung ve LG şirketleri, söz konusu ekranların çalışmasını sağlayan çiplerin Amerikan teknolojisi içermesi nedeni ile bu tedarikçiliğe son verecek. ABD’nin yaptırım kararları ile mücadele eden Huawei’ye bir darbe de Güney Koreli teknoloji devlerinden geldi. Dış basında yer alan haberlere bakılırsa Samsung ve LG firmaları, Huawei’nin üst düzey telefonları için tedarik ettiği ekran panellerini artık Çinli firmaya göndermeyecek.

15 Eylül'den İtibaren Parça Tedariği Son Bulacak

ABD ve ÇİN arasındaki gerilimden nasibini alan Huawei, ABD’nin ağustos ayında aldığı yeni bir kararla birlikte daha büyük kısıtlamalara maruz kalmıştı. Bunun sonucu olarak ABD teknolojisinin kullanılıp üretildiği ürünler, özel bir lisans içermeden Çinli üretici Huawei markasına satılamıyor.

Samsung ve LG’nin üretmiş olduğu ekranların çalışmasını sağlayan çipler ise ABD kökenli bir teknoloji içeriyor. İşte bu sebeple iki şirket, yasağın geçerli olacağı 15 Eylül tarihinden itibaren Çin menşeili Huawei markasına satış yapamayacak. Tabi bu satışların durdurulması Samsung ve LG için büyük bir şey ifade etmiyor. Çünkü ilgili tedariğin, iki şirketin satışlarında çok büyük bir yer tutmadığı biliniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.