Google, Android 11’i Google Pixel Kullananlar İçin Resmen Yayınladı

Google, mobil işletim sistemi olan Android’in en güncel sürümü olan Android 11’i kullanıma açtı. Fakat şirket ilk olarak işletim sisteminin en güncel sürümünü Google Pixel kullanıcıları için yayınladı.

Yayınlanma:
Google, Android 11’i Google Pixel Kullananlar İçin Resmen Yayınladı

Neredeyse tüm Pixel kullanıcıları Android 11 güncellemesini almış oldu. Android 10’dan sonra birçok yenilik getirilerek ve yeni özellikler eklenerek ortaya çıkarılan Android 11, tüm pixel cihazlar için yayınlanırken, mobil işletim sistemi Önce ki sistemi kullanan ve henüz yeni sistem güncellemesini almayan tek pixel modeli ise 2016’da piyasaya giriş yapan orijinal pixel modeli oldu.

Bu Sistem İle Hangi Yenilikler Geliyor?

Güncel sürüm ile birlikte Google kullanıcı ara yüzü ile ilgili ince ayarlar yapmış gibi görünüyor. Akıllı telefonların kullanımını geliştirmek, mesajlaşma uygulamalarının bildirimlerinin gruplandırılması, iletişimin kolaylaşması, telefonun güç menüsün direkt erişim sunduğu sistem geneli mesajlaşma ve baloncuk sistemi gibi yenilikler Android 11’in dikkat çeken özellikleri oldu.

Öte yandan bu sistem ile birlikte kullanıcılar yeni gizlilik ayarlarına sahip olacaklar. Aynı zamanda güvenlik mekanizmaları da artırılmış gibi görünüyor. Bu yeni mekanizmalar, telefonlara yüklenen mobil uygulamaların donanımlara sınırsız erişiminin önüne geçiyor. Google bununla alakalı olarak izin protokolünü de değiştirdi. Yeni izin protokolüne göre kamera, mikrofon ya da konum verileri ile ilgili olarak yalnızca bir kez erişime izin vereceksiniz. Uygulamanın her açılışında bu izinler yeniden istenecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.