NASA Astronotların Yanında Mars’a Gönderileceklerin Listesini Açıkladı

Yayınlanma:
NASA Astronotların Yanında Mars’a Gönderileceklerin Listesini Açıkladı
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Kızıl Gezegen olarak bilinen Mars'a gerçekleştireceği ilk insanlı uzay seyahatinde astronotlarla birlikte neler göndereceğini açıkladı.

İlk İnsanlı Mars Görevinde Kızıl Gezegen'e Gönderilecekler

NASA’da görev yapan Chel Stromgren, Mars gezegenine gönderilecek olan uzay aracında salatalıkla birlikte marul tohumu ve hatta dondurucunun da yer alacağını ifade etti. Chel Stromgren’in verdiği bilgiye göre astronotların yolculuğu tam 3 yıl sürecek ve bu seyahat boyunca astronotlar hareket edebilecekleri bir genişlikte alana sahip olacaklar.

İnsanlı Uzay Aracının 10 Ton Ağırlığında Olduğu Bildirildi

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA), planladığı seyahate bakılırsa Kızıl Gezegen Mars’a gidecek olan insanlı uzay aracının ağırlığı 10 ton gibi bir büyüklükte olacak. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), henüz Mars’a sadece 1 tonluk bir araç gönderebilme kapasitesine sahip görünüyor. Geçtiğimiz günlerde uzayda yaşayabilecek, radyasyona dayanıklı bir bakteri türü keşfedilmişti. NASA’nın bu konu ile ilgili olarak bir çalışması olacak mı henüz bilinmiyor. Bakterinin Mars’ta yaşayabileceği düşünülürken, önümüzdeki günlerde yapılan çalışmalar ile bu bakterinin Mars’a götürülüp götürülmeyeceği belki de ortaya çıkmış olacak. NASA’nın öncelikle 1 tonluk kapasitesini 10 tona yükseltmesi beklenecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.