Korkutan Keşif: Dünyanın Sonu Böyle mi Olacak?

Bilim insanları, ayın yüzeyi için incelemede bulundular ve ayın, dünyanın yüzeyine bakan kısmında paslanmalar olduğuna dair bilgi edindiler. Bu paslanmaların sebebi ise dünyanın ta kendisi.

Yayınlanma:
Korkutan Keşif: Dünyanın Sonu Böyle mi Olacak?

Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu'nun Çandrayaan-1 yörünge aracının elde ettiği verileri inceleyen bilim adamları yorumlarını ve araştırmaya dair sonuçları dünya ile paylaştı. İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, ayın paslandığı keşfedildi.

Bilginin enteresan yanı ise bu paslanmanın sebebinin dünya olması. Adı geçen araştırmaya bakılırsa, atmosferi olmasa da ayda, dünyanın oluşturduğu manyetik alan nedeni ile az miktarda da olsa oksijen bulunuyor. Yani oksijen, dünyanın manyetik alanını kullanarak aya yolculuk edebiliyor. Bu nedenle de ayın dünyaya bakan kısmında pas olarak tanıdığımız hematit miktarının diğer tarafına göre oldukça fazla olması açıklanmış oluyor.

Ekibin araştırmasına göre ayın dünyaya daha yakın olduğu zamanlarda daha fazla oksijen almış olması da bir ihtimal. Bu paslanma devam edecek mi? Bunun gezegenimize olan etkisi nedir? Dünyada da bir paslanma olma ihtimali var mı? Paslanan ayın dünyaya etkileri nasıl olur? Gibi pek çok soru şimdi insanların akıllarını kurcalayacak. Bakalım önümüzdeki dönemde bilim insanları ne gibi açıklamalarda bulunacak? Bekleyip göreceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.