NASA Uydusu Dünya’ya Çakıldı

Yayınlanma:
NASA Uydusu Dünya’ya Çakıldı
NASA’nın 56 yıl önce uzaya gönderdiği uydu çakıldı. 1960’lı yıllarda ABD ve SSCB arasında gerçekleşen Soğuk Savaş, her alanda iki ülkenin arasında rekabete neden olmuştu. Aya giden ilk ülke olabilmek adına yapılan çalışmalarla başlayan döneme Uzay Yarışı adı verilmişti. O yıllarda NASA, yörüngeye 6 uydu göndermiş ve dünyanın manyetik alanını anlamaya yarayacak çalışmalarda bulunmuştu. Ardından ise bu uydular emekli olmuştu. 6 uydudan biri olan OGO-1, yörüngedeki yolculuğunu sürdürüyordu.

56 yıl sonra Dünya'ya düştü

OGO-1 uydusu, fırlatıldığı ilk günden 56 yıl sonra dünyaya düştü. 4 Eylül 1964 yılında Cape Canaveral’dan bir Atlas-Agena B roketi ile gönderilen uydu, o yıllara ait en önemli denemelerden biriydi. OGO’nun büyük bir kısmı devre dışı olduktan bir süre sonra dünyaya geri düşmüştü. OGO-5 ise 2011 yılında dünyaya geri düşmüştü. Yolculuğuna tek başına devam eden OGO-1 ise, o günden bugüne yörüngedeki yolculuğunu sürdürüyordu.

Yeterince yavaşlaması bekleniyordu

1964 yılında hizmetine başlayan NASA uydusu 1971 yılına kadar hizmetini sürdürdü. Uzaktan müdahale ile düşürülemeyen araç yörüngede yolculuğuna devam ediyordu. Düşüşe geçebilmesi için aracın yeterince yavaşlaması gerekiyordu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.