Apple'dan Covid-19 ile İlgili Güncelleme: iOS 13.7

Apple, beklenen yazılım güncellemesi İos 13.7’yi iPhone kullanıcıları için yayına aldı.

Yayınlanma:
Apple'dan Covid-19 ile İlgili Güncelleme: iOS 13.7

İOS 14’ün öncesinde alınan son güncelleme paketi olacağı tahmin edilen İos 13.7 güncellemesi Covid-19’a dair önlemler içeren özelliklerle geliyor.

Apple’ın piyasaya yeni çıkaracağı iPhone 12 serisi ile bir arada kullanıma sunması beklenilen İos 14 güncellemesinden önce son güncelleme paketi 13.7 kullanıcılara sunuldu.

iPhone kullanıcılarına yepyeni özellikler sunacak olan 13.7 güncellemesi özellikle tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs pandemisi ile ilgili mücadele önlemlerini de içeriyor. iPhone kullanıcıları 13.7 güncellemesi ile birlikte Covid-19 virüsüne maruz kalma ile ilgili bildirimleri telefonlarında görebilecek. Bu imkanla birlikte korona virüsü taşıyan insanlarla temas halinde olanlara bir uyarı gönderilecek.

Covid-19 taşıyıcısı uyarıları sayesinde temasın önüne geçilerek salgına karşı önemli bir önlem alınması hedefleniyor. 13.7’nin kullanıma sunulması ile birlikte gelen bu yeni özellik şimdilik sadece Maryland, Washington DC, Virginia ve Nevada gibi, ABD’nin bazı eyaletlerinde kullanılıyor. Apple şirketi şimdilik ABD ile sınırlı bu uygulamanın ilerleyen dönemde daha geniş kitlelere ulaşacağını ifade ederken, özelliğin kullanılmadığı bölgeler için de üçüncü taraf uygulamalarına yönlendirme sağlayarak kısmen kullanılmasına müsaade ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.