OPPO A72 İnceleme

Büyük ekranı, çoklu kamera sistemi ve yüksek kapasiteli pili ile öne çıkan OPPO A72, mütevazı fiyatlı bir ikon adeta…

Yayınlanma:
OPPO A72 İnceleme

Orta segmentte konumlanan güncel özelliklere OPPO A72’yi test merkezimizde ağırladık. Kutusundan çıkarır çıkarmaz sizi dinamik ve inovatif bir akıllı telefon deneyimine davet eden model, genel itibarıyla ilk görüşte pozitif hisler uyandırdı…

8.9 mm kalınlıktaki şık tasarımlı akıllı telefon tek elle kolaylıkla tutulabiliyor. Çok ağır bir model değil, kutu içeriğinde gelen koruyucu şeffaf kılıf da yüzleri güldürüyor. Bu kılıf sayesinde zarif rengi ve tasarım detaylarından feragat edilmeden daha güvenli bir kullanım alternatifi sağlanıyor. Kutu içeriğinde bir de kulakiçi kulaklık var. Artık bu detay bizi şaşırtmaya başladı, zira artık orta segmentteki tüm modeller kulaklık ile gelmiyor. OPPO A72, kaliteli kulaklığıyla artı puanı alıyor.

Cihazın arka yüzeyi pürüzsüz ve farklı ışık açılarında ortaya çıkan ilginç renk geçişleri ile göz alıcı bir görsel deneyim vadediyor. 6.5 inçlik TFT LCD ekranı, Full HD+ çözünürlük sunuyor. 480 nit parlaklık değeri ile birlikte son derece doğal renkler sizi bekliyor. Birçok farklı test aşamasında sunduğu net ve keskin görüntüleri ile beğenimizi kazanan akıllı telefonun dokunmatik hassasiyeti de gayet ideal.

Yazılımla birlikte gelen göz konforu modu ve koyu mod, ekran kullanımını çeşitlendiren hoş detaylar durumunda. Yüz tanıma sistemi ve sağ taraftaki güç tuşu üzerindeki parmak izi okuyucusu, ekran üzerinden şifre kombinasyonları ile sağlanan güvenliğe alternatif katmanlar ekliyor. Parmak izi okuyucusu son derece hızlı ve doğru şekilde işlev sunuyor.

En yeni teknolojilerle donatılmış…

Snapdragon 655 işlemci, 128 GB dahili depolama alanı, microSD desteği, 4GB RAM ve 5000 mAh pil kapasitesi donanım tarafında dikkat çeken özellikler. Dahili depolama alanının genişliği ve yüksek pil kapasitesi ile orta segmentte diğer birçok alternatifin önüne geçiyor. 802.11ac WiFi standardı ve Bluetooth 5.0 gibi teknolojileri de ağ tarafında günümüz standartlarına uyumu temsil ediyor.

Direct 2.0 ses iyileştirme teknolojisi ve stereo hoparlörler, modelin müzik deneyimini artıran özellikleri. Spotify, vb. platformlardaki müziklerinizi ister kulaklıkla ister kulaklıksız, yüksek ve rafine sesle dinleyebiliyorsunuz. Ses tarafındaki gücü, oyun ve video izleme keyfini de artırıyor.

Fotoğraf meraklılarına hitap ediyor…

Kamera performansını en sona saklıyoruz. Akıllı telefon; 48 X 8 + 2 + 2 MP olmak üzere arka yüzde 4’lü kamera sistemi ile çarpıcı bir multimedya fenomeni vadediyor. Cihazın güçlü kamera sistemi, düşük ışıklı ortamlardan portreye, manzara çekimlerinden hareketli objelere kadar birçok farklı aşamada beklentilerin üzerine çıkmayı biliyor. Bu noktada yapay zeka teknolojisinin gücünü de arkasına aldığını belirtelim.

Ayrıca kamera arayüzünün kullanım kolaylığı da beğenimizi kazandı. Ön kısımda selfie meraklıları için 16 MP’lik kamera mevcut. Selfie çekimleri de loş ortamlarda dahi gayet iyi. Sosyal medyada fotoğraf paylaşmaktan ve anı ölümsüzleştirmekten hoşlananlar için OPPO A72, mütevazı fiyata sahip en yetenekli akıllı telefonların başında geliyor. Tam bir fiyat-performans modeli!

Artılar: Fiyat Performans Kamera Ekran Tasarım

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.