TikTok Videosu Nasıl Yapılır? Düzenlenmesi Nasıl Yapılır?

TikTok Videosu Nasıl Yapılır? Düzenlenmesi Nasıl Yapılır?

Yayınlanma:
TikTok Videosu Nasıl Yapılır? Düzenlenmesi Nasıl Yapılır?

Dünyanın en çok kullanılan video paylaşım uygulaması olan TikTok nasıl kullanılır, TikTok videosu yapma, düzenleme nasıl yapılır ve TikTok’ta popüler olma yolları nelerdir gibi konulara değineceğimiz rehber…

TikTok Nedir?

2016 yılında Çin’de DouYin adıyla piyasaya sürülen ve bir yıl sonra TikTok adıyla dünyaya açılan bir sosyal ağ ve müzik uygulamasıdır. Çinli bir şirket olan ByteDance tarafından hazırlanmıştır. Piyasaya sürüldüğü günden beri ortalığı kasıp kavuran TikTok, kısa videoların tekrar popüler olmasını sağladı. Gençler arasında sık kullanılan uygulama, 15 saniyelik videolar ile büyük hayran kitlesi oluşturmak isteyenlerin en çok kullandığı uygulamalar başında geliyor. TikTok ile video, müzik, konum gibi pek çok şey paylaşılabiliyor.

TikTok Nasıl Kullanılır?

TikTok kullanmak oldukça basit. Yalnızca geçmeniz gereken birkaç aşamadan sonra TikTok kullanıcısı olabilirsiniz.

TikTok’a Kayıt Olun!

TikTok’u telefonunuzun uygulama mağazasından indirebilirsiniz. İndirme işleminden sonra kayıt olmanıza gerek kalmadan başkalarının yüklediği videoları izleyebilirsiniz. Ancak kendi videonuzu çekip paylaşmak ve TikTok’un diğer özelliklerini kullanabilmek için kayıt olmanız şart. TikTok’a kayıt oldukça basit. Telefon numaranız veya Facebook, Twitter, E-posta gibi sosyal ağlarınız ile kayıt olabilirsiniz. Kayıt sırasında TikTok’un otomatik olarak oluşturduğu profil ismini daha sonra değiştirebilirsiniz. Bu işlem için profil düzenle sekmesini kullanabilirsiniz.

Eğlenceli Videolar Bulun ve İzleyin

TikTok uygulama ekranı ‘Takip’ ve ‘Sizin İçin’ şeklinde iki ekrana sahiptir. Bu ekranlar arasında sağa veya sola kaydırarak geçiş yapabilirsiniz. TikTok uygulamasını ilk açtığınızda karşınıza ‘Sizin İçin’ kısmı gelecektir. Bu kısımda bir algoritma ile sizin beğenebileceğiniz videolar gösterilecek. Ekranı sağa kaydırdığınızda ise ‘Takip’ kısmı gelecek ve bu kısımda da takip ettiğiniz kullanıcıların videoları olacaktır.

Etkileşim

TikTok uygulamasını açtığınızda ekranın sağında 5 simge belirecektir. Bu simgeler ile etkileşime girebilir, izlediğini videonun üreticisinin sayfasına girebilirsiniz. Kalp simgesine dokunarak videoyu beğenebilir, konuşma balonu ile video hakkında yorum oluşturabilir ve paylaş simgesi ile videoyu istediğiniz platformda paylaşabilirsiniz. Altta bulunan nota simgesine dokunarak videoda çalan müzik hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca izlediğiniz herhangi bir içerik hoşunuza gitmez ise videoya uzun bir süre basarak ortaya çıkan ‘ilgilenmiyorum’ butonuna basabilirsiniz.

TikTok’un Diğer Özellikleri

TikTok’un sağında olduğu gibi altında da 5 adet simge vardır. Bunlardan ev gibi olanı ana sayfadır. Bu butona basarak yeni önerilen videolara ulaşırsınız. Büyüteç simgesi ile video ve kullanıcıları arayabilirsiniz. Video yüklemek için ise ‘Artı’ simgesine basmanız yeterli olacaktır. TikTok’ta gizlilik ayarları ise yatay 3 nokta ile yapılabilir. Ayrıca bu sekmede, yorum ayarları ve video indirme ayarları da yapabilirsiniz.

Nasıl Eğlenceli ve Komik Bir Video Hazırlanır?

TikTok’ta komik ve eğlenceli video hazırlamak son derece basittir.

  • TikTok’un kamera ve mikrofonunuza erişim izninin açık olduğundan emin olunuz. Daha sonra ‘+’ simgesine basarak video çekmek için ilk adımı atmış olursunuz.
  • Filtreleri ve zamanlayıcıyı ayarladıktan sonra kırmızı düğmeye basılı tutarak çekime başlayın.
  • Müzik seçiminizi yaptıktan ve çekimi bitirdikten sonra videonuzu düzenleyebilirsiniz. Bunun için kırmızı renkteki onay düğmesine basabilirsiniz.
  • Videolarınızda farklı ayarlamalar yapabilirsiniz. İsterseniz müziğin sesini kapatabilir veya kısabilir isterseniz de müziği değiştirebilirsiniz.
  • Videonuzun en çok beğendiğiniz karesini videoya kapak yapabilir ve başka efektler ekleyebilirsiniz.

TikTok’taki Yeni Özellikler

Tiktok’da video uzunluğu 15 saniye ile sınırlandırılmıştı. Ancak bu süre 60 saniyeye çıkarıldı. TikTok’a 60 saniyelik videolar yükleyebilmek için ise TikTok uygulaması yerine telefon kamera uygulamasıyla videonuzu çekebilirsiniz.

TikTok Videonuzu FlexClip ile Düzenleyin

TikTok uygulamasında ne yazık ki video düzenlemek için pek fazla seçenek yok. Ancak FlexClip gibi video düzenleme programlarını kullanabilirsiniz. Bunun için uygulamanızdaki videoyu seçerek kaydedin. Böylece videoyu düzenleyebilirsiniz. FlexClip ile harika videolar yaratabilirsiniz. Bu uygulama ile videonuza birçok efekt ekleyebilir ayrıca telifsiz müzikleri bulabilirsiniz. Uygulamaya videolarınızı eklemek için ‘artı’ simgesine dokunun ve videonuzu seçin. Burada videonuza metin ya da farklı logolar ekleyebilir, geçişler ve filtreler koyabilirsiniz. Daha sonra videonuzu izleyerek indirebilir ve TikTok’ta paylaşabilirsiniz.

TikTok’ta Eğlenceli Video Fikirleri

  • LipSync Videoları: LipSync müzik ve videolardaki seslerin dudak senkronizasyonu ile video çekmektir. Bu tür videolar ile senkronize videolar elde ederek paylaşabilirsiniz.
  • Düet Videoları: Düet yapmak istediğiniz videolarla kendi düet videonuzu çekip paylaşabilirsiniz.
  • Evcil Hayvan Videosu: Evcil hayvan videoları internet üzerinden en çok izlenen videolardandır. Evcil hayvan videolarıyla harika videolar çekip paylaşabilirsiniz.
  • Popüler Video Taklitleri: Popüler olan videoları paylaşarak izleyici kitlenizi artırabilirsiniz.
  • Becerilerinizi gösterin: Yeteneklerinizi gösterdiğiniz bir video ile farklı kesimlerin dikkatini çekebilirsiniz.
  • Doğaçlama Videolar: Her an yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz videolar çekebilirsiniz.
  • Turistik Videolar: Gezdiğiniz yerlerin videolarını paylaşabilir ilginç yerleri çekerek kitlenizi artırabilirsiniz.
  • Hashtag’in Önemi: Tüm sosyal medya platformlarında hashtaglar çok önemli. Bu nedenle bir hashtag mücadelesi başlatabilirsiniz.
  • Güncel Olaylar: Güncel olayların takibini yapacak videolar hazırlayabilirsiniz.

TikTok’ta Nasıl Popüler Olursunuz?

  • Mutlaka güncel olun, sürekli video paylaşımı yapın.
  • Diğer kullanıcılar ile iletişime geçerek ortak videolar çekin.
  • Sadece TikTok’da değil birçok mecrada videonuzu paylaşın.
  • Yorum yapmaktan çekinmeyin. Yaptığınız yorumlar daha fazla görünmenizi ve daha popüler olmanızı sağlayacaktır.
  • Videolarınıza gelen yorumların hepsini cevaplamaya çalışın. Takipçilerinizi önemsediğinizi onlara hissettirin.
  • Canlı yayınlarla insanların dikkatini çekin.

TikTok’ta bu adımları takip ederek videolar oluşturabilir ve popüler olabilirsiniz. Bu rehber ile kaliteli içerikler hazırlayabilir ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.