Facebook KOBİ Yardımı Nasıl Alınır? Kobi Hibesi Kimlere Verilir?

Facebook KOBİ Yardımı nedir?

Yayınlanma:
Facebook KOBİ Yardımı Nasıl Alınır? Kobi Hibesi Kimlere Verilir?

Koronavirüs salgını nedeniyle zorluk çeken küçük işletmelere yönelik yardım paketini açıklayan Facebook kobi hibe almak için hangi kriterlere sahip olmanız gerektiğini bu rehber ile öğrenebilirsiniz.

Facebook KOBİ yardımı nedir?

Facebook, geçtiğimiz günlerde 30 bin KOBİ’ye toplamda 100 milyon dolar değerinde yatırım yapacağını açıklamıştı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30 ülkeye Facebook KOBİ yardımı yapacak. Türkiye ise bu yardımdan 7 milyon dolar değerinde pay alacak. KOBİ yardımı başvurusu nasıl yapılır detayları rehberimizde.

Facebook KOBİ yardımını neden yapıyor?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zarar gören küçük işletmelerin toparlanması amacıyla hibe desteği yapmakta. Şirketlere bu zor dönemde küçük de olsa yardım yapmak isteyen Facebook belirlediği kriterlere uyan küçük ve orta boy işletmelere yardım yaparak maliyetlerini azaltmayı planlıyor.

KOBİ Hibe Desteğinin Miktarı Nedir?

Öncelikle Facebook’un vereceği hibenin tamamının nakit olmadığını belirtelim. 30 bin KOBİ’ye toplamda 100 milyon dolar yardımın bir kısmı reklam desteği bir kısmı ise nakit olacak. Şirketin belirlediği kriterlere uyum sağlayan küçük işletmelerin bir kısmı sadece reklam desteği alabilecek. Bu sayede e-ticaret siteleri önemli ölçüde tanınırlık yakalayacak, ürün ve hizmetlerinin tanıtımını daha iyi yapabilecek.

Facebook Reklam ve Nakit Desteğinden Yararlanmak İçin Gerekenler

Facebook KOBİ hibesi yararlanmak için gereken şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İşletmenin en az 2 en fazla 50 çalışanının olması
  • Kar amacı güden bir işletme olması
  • İşletmenin en az 1 yıl faaliyet göstermiş olması
  • Koronavirüs salgınından etkilenmiş olması
  • Şirketin İstanbul’da yer alması

Kimler Facebook KOBİ yardımı alamaz?

Facebook yayımladığı bildiride kimlerin yardım alamayacağını açıkladı. Bilgilere göre kamu çalışanları veya kamu çalışanı akrabası olanlar bu destekten yararlanamayacak. Ayrıca Facebook ödemeleri kişisel hesaplara değil şirketin cari hesabına yatıracak.

Facebook KOBİ Hibe Başvuru Sayfası

Facebook Küçük Ölçekli İşleme Hibeleri Programı’na bu sayfadan ulaşabilir ve reklam kredisi ve nakit destek alabilirsiniz.

Facebook KOBİ Yardımı Nasıl Alınır?

Facebook Kobi yardımı almak için şirketin belirlediği tarihlerde başvurunuzu tamamlamış olmalısınız. Başvurular 17 Ağustos ile 26 Ağustos saat 19:00’a kadar yapılabilecek. Başvuru şartlarından biri şirketin en az 1 yıl faaliyette olması idi. Bu durumu kanıtlayacak güncel mali tabloları ve faaliyet belgesini Facebook’a ibraz etmeniz gerekiyor. Ayrıca mali tabloların özet olmaması ve bilanço, kar/zarar tablolarının olması şartı da getirilmiş. Bu belgeleri PDF veya Word belgesi olarak sisteme yükleyebilirsiniz.

Güncel Mali Tablo Nasıl Olmalıdır?

Başvuru yapacak olan işletmelerin güncel mali tablo içinde bilanço ve kar/zarar tabloları olmalıdır. Bilanço şirketin tüm varlıklarını, hisse senetlerini, binaları, borçları vb. gösteren tablolardır. Kar/zarar tablosu ise şirketin bir yıllık faaliyetini gösteren tablolardır. [

KOBİ Hibe Paketi Başvuruları Ne Zaman Sonuçlanacak?

Facebook hibe paketi başvuru sonucu 6 hafta içerisinde belirlenmesi bekleniyor. Hibe paketini almaya hak kazanan işletmelerden ek belgeler de istenecek. Bu aşamadan sonra işletmeler Facebook tarafından bilgilendirilecek.

Facebook KOBİ Başvuru Durumunu Görüntüleme

Başvuru sürecinizi Facebook üzerinden takip edebilirsiniz. Facebook’a giriş yaptıktan sonra gelen kutusundan ‘Başvurum’ sekmesinden sürecin işleyişini görebilirsiniz.

Facebook KOBİ Yardımı Almaya Hak Kazanan Şirketler Ne yapacak?

Sosyal medya platformu Facebook’un yaptığı açıklamaya göre sadece belli sayıda şirketler bu destekten yararlanabilecek. Şirket, başvuru koşullarını sağlasa bile destek alamayabilir. Deloitte ile iş birliği yapan Facebook, işlemlerin bu şirket aracılığı ile yapılacağını bildirdi. Başvurusu kabul edilen şirketlerin Facebook’a imzalı bir Teklif Mektubu göndermesi gerekiyor. Teklif mektubu için gerekenler yardım merkezi tarafından bildirilecektir.

Facebook Hibeleri Ne Zaman Ödenecek?

Facebook Hibe programını almaya hak kazanan ve Teklif Mektubunu gönderen şirketleri ödeme için kısa bir süre bekliyor. Teklif Mektubunun gönderilmesi sonrasında iadesi ve doğrulanması işlemlerinden sonra bir hafta içinde hibe ödemesinin şirket hesabına yatması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.