Kodai Shimizu'nun Ev Aletleri Sofistike El Sanatı ile Teknolojiyi Birleştiriyor

Kodai Shimizu'nun Ev Aletleri Sofistike El Sanatı ile Teknolojiyi Birleştiriyor

Yayınlanma:
Kodai Shimizu'nun Ev Aletleri Sofistike El Sanatı ile Teknolojiyi Birleştiriyor

Kodai Shimizu, el yapımı bir dizi ev aletinden oluşan Craft-Techmen Projesi ile büyük ilgi çekti. Eindhoven Tasarım Akademisi mezunu Japon tasarımcı Kodai Shimizu, VDF ve Ventura Projelerinin bir parçası olarak, Craft-Techmen Projesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Craft-Techmen Projesi, hoparlörlerden saç kurutma makinesine, el sanatı ve teknolojiyi birleştiren ev aletlerinden oluşuyor.

Her ürün, iletken ve geçiş anahtarları olarak işlev gören elle dikilmiş dişlere dayanıyor. Örneğin "dikim" yöntemiyle tasarlanan radyonun ahşap parçaları, kırıldığı zaman sökülmesi ve onarılmasını kolaylaştıran ve aynı zamanda iletken olan bir iplik ile monte edilmiş. Dikilmiş iletken iplik farklı temas seviyelerine ayarlanır ve bu da voltaj değişimine neden olur. Bu basit sistem tüm ev aletlerinde kolaylıkla kullanılabiliyor. Bu proje, çevremizdeki malzemeleri ve elektronik teknolojileri sorgulayarak modern yaşamlarımız için yeni eserler öneriyor.

Proje ayrıca, kitlesel tüketimin durdurulamaz artışına ve kırıldığında atılması gereken ve giderek daha da karmaşık hale gelen ev aletlerine cevap niteliğinde tasarlanmış.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.