TikTok’a Dikkat! Tüm Bilgileri Topluyor!

Türkiye için, Çin kaynaklı video paylaşım uygulaması TikTok ile ilgili rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda uygulamanın kullanıcının tüm bilgilerini topladığına dair çarpıcı bilgilere yer verildi.

Yayınlanma:
TikTok’a Dikkat! Tüm Bilgileri Topluyor!

Dünyanın en çok kullanılan 6. Uygulamalarından olan TikTok ile ilgili hazırlanan Türkiye raporunda çarpıcı bilgiler aktarıldı. Müzik, video paylaşımı ve canlı yayın özelliği olan uygulama, kişisel verileri kaydetme riski nedeniyle araştırma konusu oldu.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan raporda, çarpıcı bilgilere ve iddialara yer verildi. Hali hazırda 800 milyon kullanıcısı olan ve yaklaşık 1,5 milyar kullanıcı tarafında indirilen uygulama şu anda en çok kullanılan 6. uygulama olarak yerini almış durumda. ABD’de yasaklanan ve 50 ülkede kullanılmasına izin verilmeyen uygulama, kullanıcının izin vermemesi halinde bile tüm bilgilere erişebiliyor.

Konum bilgilerine, açık olmasa bile her 30 saniyede bir ping göndererek ulaşan uygulama aynı zamanda IP adresleri ve Wi-Fi bilgilerine kadar ulaşabiliyor. Kullanıcının geçmişte indirdiği ve hali hazırda bulunan tüm uygulama bilgilerini depoluyor ve galeride bulunan tüm bilgilere de erişebiliyor. Kamera ve mikrofon erişimine izin veren kullanıcılarda uygulama kullanılmasa bile kamera ve mikrofona ulaşabiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.