Fortnite App Store’dan Neden Kaldırıldı?

Apple’ın iOS ve iPadOS işletim sistemine sahip cihazlar için sunduğu uygulama mağazası olan App Store’dan son yılların popüler oyunu Fortnite kaldırıldı. Peki Apple’ın Fortnite’ı kaldırmasının altında ne yatıyor?

Yayınlanma:
Fortnite App Store’dan Neden Kaldırıldı?

Battle Royale türünün sevilen oyunlarından birisi olan Fortnite, App Store uygulama mağazasından kaldırıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Apple, Epic Games’in yayınladığı yeni oyun - içi satın alma opsiyonunun App Store ilkelerini ihlal ettiğini ve bu nedenle de Fortnite’ın App Store’dan kaldırıldığını açıkladı.

Fortnite için yayınlanan son güncelleme ilginç bir özelliği getiriyordu. Mobil platformlar üzerinden Fortnite oyununda bir oyun içi satın alma gerçekleştirildiği normalde bu satın alma Google Play Store ve App Store içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu satın almalardan Apple ve Google yüzde 30 pay alıyor. Oyunun yapımcısı olan Epic Games ise, bu durumun önüne geçmek için doğrudan Epic sistemi üzerinden V - bucks satın alma seçeneği ekledi.

Epic Games’in yaptığı bu değişiklik, Apple ile birlikte Google’ı da kızdırdı. Apple’ın ardından Google’da Fornite oyunun Google Play Store’dan kaldırdı. Android kullanıcılar Fortnite oyununu çeşitli uygulama yüklemeleri ile oynayabilecek ancak Google’ın ilerleyen günlerde buna bir yasak getirip getirmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Apple ve Google’ın bu kararı ardından oyununun yapımcısı olan Epic Games, konuyu yargıya taşıdı. Epic Games’in davasının sonucunun ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.v

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.