Firmaların Logo İkilemi: Sade Gösterişliye Karşı!

Firmaların Logo İkilemi: Sade Gösterişliye Karşı!

Yayınlanma:
Firmaların Logo İkilemi: Sade Gösterişliye Karşı!

Nissan, BMW ve diğer birçok otomobil üreticisi, 80'li ve 90'lı yıllardaki üç boyutlu, krom efektli logolarının yerine düz logo tasarımlarına dönüş yaptı. Teknolojideki ilerlemelerden dolayı, logolar artık öncelikle ekranlar göz önünde bulundurularak tasarlanmaya başladı. Basitleştirilmiş, sade iki boyutlu logoların ekranlarda uygulama simgeleri olarak daha iyi göründüğü fikri bu değişimlerdeki en önemli nedenlerden biri durumunda. Kimi insanlar sade logoların göze daha hoş geldiğini savunurken, kimi insanlar da detaylı logoların iki boyuta indirilmesine ve "gereksiz" biçimde sadeleştirilmesine karşı çıkıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetlerinin yeni logosu da, gösterişli logoları seven insanlar arasında "otomobil firmalarından haberleri yok galiba, artık sade logolar yapıyoruz" şakalarının yapılmasına yol açtı. Sade logo tercih edenler ise bu yeni logoyu 60'lardan kalma bir araba logosuna benzettiklerini söylüyor.

Bu tartışmanın çok da uzun süre sürmeyeceğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü dünyada hızla değişen trend, nasıl ki üç boyutlu ve gösterişli logolardan sade ve düz logolara geçişe neden olduysa, hiç şüphesiz kısa süre sonra düz logolar da yerini başka tasarımlara bırakacak. Buradaki karar, artık yalnızca firmaların pazarlama departmanlarına kalmış gibi görünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.