Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Yayınlanma:
Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Lenovo ThinkBook 13s’de pek süslü püslü şeylerin olduğu söylenemez. Dokunmatik ekranı bulunmuyor, orta seviye işlemciye sahip. Ama fiyat olarak benzer ürünlerle karşılaştırdığımızda her alanda mükemmel olduğunu ve şaşırtıcı derecede sağlam olduğunu söyleyebiliriz. Uzun pil ömrü, hızlı SSD’si ve iyi ekranı, ThinkBook 13s'i bir iş / tüketici dizüstü bilgisayar karışımında kalite arayanlar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor.

Lenovo ThinkBook 13s Fiyatı ve Özellikleri Lenovo, ThinkBook 13s’leri için farklı opsiyonlar sunuyor. Intel Core i5-8265U CPU, 4GB RAM ve 128GB SSD’lik versiyonu Türkiye fiyatıyla yaklaşık 5500 TL civarında alıcı buluyor. 6000 TL’lik model ise, temel yapılandırmayla aynı CPU'ya sahip, ancak 8 GB RAM ve 256 GB SSD'si bulunuyor. Üst model olan Intel Core i7-8565U, 8GB RAM ve 512GB SSD'lik versiyon ise 7400 TL civarında.

Lenovo ThinkBook 13s Tasarımı Estetik olarak, ThinkBook 13s tasarımında çok yenilikçi herhangi bir adımın olduğunu söyleyemeyiz. Bununla birlikte, basit ve düzgün dış yüzey, düşük profilli, iş amaçlı dizüstü bilgisayar görünümü arayan birçok profesyonelin ilgisini çekecektir. Mineral Gri rengi, ThinkBook’un temiz alüminyum görünümüne katkıda bulunan gümüş bir renk tonu, ancak daha koyu bir renk seçeneğine sahip olmak da fena olmazdı. Sonuç olarak, bu tasarım hakkında söylenecek pek bir şey yok. Basit ve temiz. Bunu beğenip beğenmemek de size kalmış.

Lenovo ThinkBook 13s Dayanıklılığı ve Güvenliği Lenovo, ThinkBook 13s tasarımı ile birkaç dayanıklılık özelliği sunuyor. Bunlar arasında su dökülmesine, aşırı sıcaklıklar ve titreşimlere karşı koruma ve 25.000 açma-kapama için derecelendirilmiş bir menteşe bulunuyor. Güvenlik açısından ise Lenovo, ThinkBook 13s için güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi okuyucu gibi çeşitli özellikler sunuyor. Veri şifrelemeyi de içeren bu özellik diğer Windows 10 güvenlik özellikleriyle birlikte çalışıyor.

Lenovo ThinkBook 13s Portları ThinkBook 13s bir HDMI bağlantı noktası, çift USB 3.1 Tip-A bağlantı noktası ve bir USB Tip-C bağlantı noktası sunarken, 2019’da üretilen bir dizüstü bilgisayarda Thunderbolt 3'ün olmaması da ayrıca talihsiz bir durum. Her şeye rağmen Swift 7 ve MacBook Air gibi dizüstü bilgisayarlar geleneksel bağlantı noktalarını tamamen terk ederken, ThinkBook 13s’in birden çok USB Tip-A bağlantı noktası ve bir HDMI bağlantı noktası barındırdığını görmek çok güzel.

Lenovo ThinkBook 13s Ekranı ThinkBook 13s'de 13,3 inç, 1920 x 1080 dokunmatik olmayan IPS ekran bulunuyor. Ekran mat bir yüzeye sahip ve parlama olmadan hoş bir internet gezintisi ve video izleme deneyimi sağlıyor. Ancak bununla birlikte, ThinkBook 13s üzerindeki çerçeveler, Asus Zenbook UX433 ve MacBook Air gibi rakiplerine kıyasla belirgin şekilde daha büyük.

Lenovo ThinkBook 13s Ses Sistemi ThinkBook 13s'deki hoparlörler avuç içi dayanaklarının altında bulunuyor ve oldukça iyi bir ses deneyimi sağlıyor. Bir iş sunumu yapmak veya bir YouTube videosu izlemek için Harman marka ses sistemi oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

Lenovo ThinkBook 13s Klavyesi ve Touchpad’i Lenovo her zaman kaliteli klavye ve touchpad’de lider marka olmuştur ve ThinkBook 13s’de de bu geleneği büyük oranda sürdürüyor. Klavye sesi ve konforu açısından son derece başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Lenovo ThinkBook 13s Pil Ömrü ThinkBook 13s'in öne çıkan özelliklerinden birisi de pil ömrüdür. Sürekli internet gezintisiyle 9 saat’e yakın performans gösteren ThinkBook 13s, diğer laptopların 6 buçuk saatlik ortalama pil ömründen ve MacBook Air’in 8 saat 50 dakikalık pil ömründen çok daha fazla.

Lenovo ThinkBook 13s Kamerası ThinkBook 13s'deki 720p kamera, popüler ince ve hafif dizüstü bilgisayarlardaki mat kamera trendini takip ediyor. Kamera, aileniz ve arkadaşlarınızla görüntülü görüşmeler yapmak için yeterince iyi ve ekranın en üstüne iyi bir şekilde yerleştirilmiş.

Lenovo ThinkBook 13s Isınması ThinkBook 13s, günlük kullanım sırasında zar zor fark edilebilecek kadar ısınmakta ve kullanıcılarını bu konuda oldukça mutlu etmektedir. 15 dakikalık 1080p YouTube videosunu oynattıktan sonra, laptopun alt tarafı maksimum 31,6 dereceye ulaşıyor. Bu sayı, ince ve hafif sınıftaki benzer dizüstü bilgisayarlar için ortalamaya yakın. Ancak 15 Google Chrome sekmesini, birkaç YouTube videosunu ve bir PowerPoint sunumunu aynı açmadığınız sürece ısınma konusunda sorun yaşamanızın çok zor olduğu söylenebilir.

Lenovo ThinkBook 13s Yazılım ve Garantisi Birçok Windows dizüstü bilgisayarı gibi, ThinkBook 13s de bir dizi uygulama ile birlikte geliyor. Ancak bu uygulamalar çok fazla yer kaplamıyor ve kolayca kaldırılabilirler. Ayrıca Lenovo ThinkBook 13s, 1 yıl üretici garantisi ile birlikte gönderiliyor. Genel olarak Lenovo ThinkBook 13s’in artılarını ve eksilerini bir araya toplayacak olursak şu şekilde düşünebiliriz:

  • Artıları: Ortalamanın üstünde SSD hızı, gösterdiği iyi performans, konforlu klavyesi, sağlam pil ömrü.
  • Eksileri: Thunderbolt 3’ün olmaması, sönük tasarımı. Nihayetinde Lenovo, günlük görevleri ve temel profesyonel bilgisayar işlemlerini iyi bir şekilde gerçekleştiren çok hoş bir laptop üretmiş ve performansı ile de kullanıcılarını oldukça memnun etmekte.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.