Lenovo Yoga C940 İnceleme

Bu iddialı model; taşınabilirlik, esneklik, konfor ve performansın en ideal buluşma noktalarından biri…

Yayınlanma:
Lenovo Yoga C940 İnceleme

Lenovo’nun 360 derece dönebilen dokunmatik ekranı ile büyük ekranlı bir tablet gibi de kullanılabilen 2’si 1 arada notebook’u Yoga C940 ILL, test merkezimizdeydi. 2’si 1 arada diyoruz ama modelin ekranı yaklaşık 45 derecelik açıyla açılıp sabitlendiğinde bir sunum veya multimedya ekranı formu da kazanıyor. Kullanıma yönelik esnekliği ile son derece marifetli. İyi bir malzeme kalitesi ile sizi karşılıyor. Tamamen alüminyumdan üretilen gövdesi, güven verici.

Multimedya kullanıcılarının yanı sıra profesyonellere de hitap ettiğine işaret eden mat rengi, koyu tonuyla çarpıcı. Ön panelde büyük harf ve rakam tasarımı ile dikkat çeken arkadan aydınlatmalı tuşlar dikkat çekiyor. Lenovo’nun ThinkBook modellerinden tanıdığımız alt kenarı oval tuşlar, yazma deneyimini bir miktar hızlandırıyor. Tuş yükseklikleri ve aralıkları gayet yerinde. Hızlı yazanlar için bile nispeten sessiz bir klavye deneyimi sunduğunu da belirtelim. Modelde parmak izi okuyucusu ve touch pad de diğer öne çıkan kullanışlı alanlar. ‘Uçak modu’ tuşu da son derece iyi bir fikir. F7 tuşuna atanan bu özellik, cihazın internet bağlantısını hızlıca sonlandırmaya yarıyor. Modelde touch pad mouse’un devamında, cihazın köşelerinde ise rahatsız edici bir ‘sivrilik’ göze çarpıyor. Burası uzun süreli kullanımlarda bileğinizin yakınındaki kısmı az da olsa rahatsız ediyor. Klavye ile ekranın buluştuğu, aynı zamanda menteşe görevi de üstlenen hoparlör dikkat çekiyor.

Sağ tarafında Lenovo logosuna da ev sahipliği yapan ve dinamik görünümü artıran hoparlör, berrak bir ses sunumu vadediyor. Oldukça ince bir çerçeveyle gelen ekranın üzerinde tekerlekle açılıp kapanabilen webcam mevcut. Böylelikle webcam’in hack’lenmesi gibi sorunlara önlem maiyetinde güvenlik alanında pratik bir çözüm sunulmuş. 14 inçlik ekrana sahip. Renkler ve doygunluk dengeli. Parlaklık çok iyi. Dokunmatik hassasiyeti son derece yüksek.

Performansıyla muazzam...

2 Thunderbolt 3, USB Type-A ve 3.5 mm jack arabirimleri var. Thunderbolt 3 girişlerinden biriyle cihazı şarj edebilir, diğerini harici bir ekran bağlantısı için kullanabilirsiniz. Açma-kapama tuşu da yine yan tarafta konumlandırılmış. İlginç bir seçim olduğunu söylemek mümkün. Kutu içeriğinde dokunmatik ekran kalemi unutulmamış. Performansıyla muazzam.

Akıl almaz açılma-kapanma süreleri ile sizi şaşırtacak. Çok hızlı ve performanslı bir model. Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, Intel Iris grafikler, 256 GB SSD ön plandaki teknik detayları. Ortalama kullanımda 10 saati aşkın şarj dayanıklılığı söz konusu. Windows Home yüklü. Ayrıca McAfee güvenlik yazılımı önyüklü halde geliyor. Son olarak sadece 1,35 kg’lik ağırlığa sahip. Yüksek mobilite ve konforlu kullanım için ideal alternatifler arasında. Artılar

  • Performans
  • Ekran
  • Şarj dayanıklılığı
  • Premium tasarım
  • Ses kalitesi

Eksiler

  • Daha fazla arabirim olabilirdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.