En iyi 4K TV'ler 2020

En iyi 4K TV'ler 2020

Yayınlanma:
En iyi 4K TV'ler 2020

TV karşısında geçirilen zaman, seyretme amacı ve beklentiler herkes için farklıdır. Bu nedenle satın alınacak iyi TV’yi belirlemek için belirli kıstasları hesaba katmak en iyisi. Üstelik bütçeyi de dengeli bir şekilde ele almak lazım. Çünkü pek ihtiyaç duymayacağınız özelliklerle donatılmış yüksek fiyatlı bir TV’de karar kılmak, aslında fazladan harcama yapmanız anlamına gelir. Zira tüketici elektroniğinde ihtiyaca uygun ürünlerin belirlenmesi her zaman en mantıklısı.

Amaç ve beklentilerde çıtayı yukarıya çeken TV’lere ‘premium’ diyoruz. Fiyatları geniş bir skalada karşımıza çıkıyor. Bu kesinlikle iyi bir şey. Bu sayede iyi bir TV’ye erişilebilir fiyatlarla sahip olma imkânı ile karşılaşıyoruz. Çok daha fazlasını isteyenler için de seçenekler hiç olmadığı kadar fazla. En nihayetinde NewTech ekibi olarak premium TV’lerle ilgili geniş skalayı sizler için minimize ettik ve belirli fiyat aralıklarında tercih edebileceğiniz modelleri bir araya getirdik. İşte en son trendler eşliğinde premium TV’ler…

LG GX 65 inç OLED TV

Bu model arka aydınlatma gerektirmeyen benzersiz OLED görüntü teknolojisini minimalist bir tarzla birlikte sunuyor. Bu tarzla, televizyonun görüntü kalitesinin ultra ince bir forma entegre edilmesi sağlanıyor. Yeni seride bulunan 65 inç’lik modelin sadece 20 mm inceliğinde olduğunun altını çizmek gerekiyor. Böylelikle TV, galerilerdeki sanat eserleri gibi duvara asılabiliyor. Favorimiz olan 65 inç haricinde 55 ve 77 inç ekran seçenekleri de mevcut. Yeni 3. nesil α (Alpha) 9 AI İşlemci ile geliyor. Şirketin üçüncü nesil işlemcisi, yeni TV'lerde görüntü ve ses kalitesini daha da artırmak için ek işlem gücü ve gelişmiş derin öğrenme algoritmaları kullanıyor ve bir önceki versiyonun özelliklerini katlayarak devam ettiriyor. 3. Jenerasyon α9 işlemci, geliştirilen yeni özelliklerle izleyicilerin filmleri, spor karşılaşmaları, oyunları ve diğer içerik türlerini daha gerçekçi bir şekilde izlemelerini sağlıyor. Ek olarak yüksek kaliteli ses ve gecikmesiz performans için eARC ve ALLM gibi en yeni HDMI özelliklerini destekliyor.

Samsung UE-65RU7090

4K UHD'nın sunduğu geniş izleme açısı, TV'nin incecik kenar şeritleri sebebiyle daha da genişlemekte. Miracast ve Bluetooth ile kablosuz bağlantı sağlayabilir, ayrıca DLNA tarayıcısı sayesinde de kablosuz veri aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. 49", 55" ve 65" seçenekleriyle tasarlanan ekrandaki Nano Cell Color teknolojisi, renk doğruluğunun en yüksek düzeyde olmasını sağlamakta. 4 adet HDMI, 2 tane USB girişiyle tüm cihazlarınızı televizyona bağlamanız mümkün. Ses ve görüntü performansının yanı sıra LG'nin bu modelindeki en çarpıcı özelliklerden biri de, doğal dil işleme ve ses tanıma becerisi olan yapay zeka teknolojisi. Böylece sesli komutlarla kanal değiştirebilir, televizyonun ne zaman kapanacağını ayarlayabilirsiniz.

Panasonic TX-65HZ1000B

En çok ilgi gören 4K TV modelleri arasındaki Panasonic'in en iyi görüntü kalitesine sahip 4K OLED TV modellerinden biri. Aynı zamanda ses gücüyle öne çıkıyor. 3D Dolby Atmos veya Vision uyumluluğu var. Bu kusursuz görüntü kalitesi, Dolby Atmos ses sistemi ile bir araya geldiğinde insanın kendisini bir sinema salonunda hissetmemesi elde değil. Hatta kendinizi filmin tam merkezinde bulabilirsiniz. En çok satılan 4K TV modelleri arasında olmasa da göz atmakta fayda var. Master HDR, HDR 10+, 1000Hz, çeşitli modlar ve çok düşük enerji tüketimi diğer çarpıcı detayları. 65 inç TV, sofistike tasarımıyla da iddialı. Oyun modu da oldukça başarılı. İnce ve parlatılmış yüzeyi haricinde bu ürüne estetik bir anlam yükleyen başka detaylardan biri de arka kısmındaki kablo kanalları. Böylece bütün kabloları bu kanalların içerisine yerleştirip kablo kalabalığından kurtulabilirsiniz.

Philips OLED+ 934 TV

En iyi görüntü kalitesi için OLED+ teknolojisi ile gelen yeni Philips OLED+ 934 TV, zarif tasarımda çıtayı arşa çıkarıyor. Dolby Vision Atmos teknolojisi ile gelmesinin yanı sıra İngiliz Bowers & Wilkins tarafından geliştirilmiş entegre hoparlörleri beraberinde getiriyor. Bu İngiliz, tam anlamıyla sıra dışı, örneğin Jaguar marka otomobillerin ses sistemlerini de geliştiriyor. Çarpıcı görüntü ve ses teknolojilerine ek olarak Philips OLED+ 934 TV, birçok otorite tarafından tasarımı ile ödüle layık görülmüş bir ürün. Tek dezavantajı ise elbette yüksek fiyat etiketi. En iyi OLED TV modelleri arasında.

Sony A8F/AF8 OLED

Görüntü işleme hızı ve kalitesi rakiplerine kıyasla daha başarılı olan Sony A8F/AF8 OLED, mükemmel fotoğraf kalitesi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kontrol kabiliyeti sayesinde OLED'de canlı renklerin ve akıcı kontrastın tadını çıkarmanızı sağlıyor. Ses sistemi de tam puan alan Sony A8F/AF8 OLED'in eksiklerinden biri işletim sisteminin ara sıra çöktüğüne dair şikayetler. Aynı zamanda HDR parlaklığında da rakiplerine kıyasla yetersiz kalabiliyor.

B&O BeoVision Horizon

Bütçeleri çılgın seviyelere çıkaralım mı? Bu 100 bin TL üzeri fiyatlı 4K çözünürlük sunan 65 inç ekranlı modelde tasarım baş döndürücü. Oturma açınıza göre kendisini konumlayabilen hareketli alt panele ve ekrana oturan ultra güçlü ses çıkarma özelliğine sahip hoparlöre sahip. Her ne kadar duvara monte etme opsiyonu olsa da, TV yere konmak için tasarlanmış (TV masasından bağımsız kılınan bir cihaz). LG ile işbirliği ile geliştirilen model mükemmel bir OLED görüntü kalitesi sunuyo

Android OS yüklü bir TV mi satın alacaksınız? İşte 4 muhteşem ipucu

1- Evrensel kumanda kurulumu yapın Kumandadan "Home" tuşuna (Ev resimli tuş) basılır ve "Kaynak" üzerine gelinir. Evrensel kumanda kurulumuna giriş sağlanır ve başla seçilir.

2- Televizyonun resim boyutunu değiştirin Resim boyutunu değiştirerek daha iyi bir görüntü deneyimi yaşayabilirsiniz. Televizyon kumandası üzerinde bulunan Menü (Home) tuşuna basın, açılan ekranda Ayarlar’ a giriş yapın. Görüntü’ ye giriş yapın. Resim Boyutu Ayarları’na okeyleyin. Ayarlamak istediğiniz resim boyutunu seçin. Hepsi bu.

3- İnternet’i (Tarayıcı) ana ekrana eklemek İnternet tarayıcısını ana ekrana eklemek, çoğu kullanıcının rutin aramalar için akıllı telefon ya da bilgisayarından bağımsız bir yol keşfetmesi ile eşdeğerdir. Bu sayede daha geniş ekranda ilgili sonuçları görebilirsiniz. Televizyon kumandası üzerinde bulunan Menü (Home) tuşuna basın ardından APPS’egiriş yapın. Açılan APPS ekranın sağ üst köşesinde bulunan Ayarlar’ a giriş yapın. İnternet uygulaması üzerine gelin ve Ana ekran a Ekle’ yi seçin. Uygulamayı istenilen sıraya getirip okeyeyin.

4- Daha sessiz bir kumandaya hazır mısın? Kumandadan işlem yaparken ses mi geliyor, Bu özelliği kolayca kapatabilirsiniz. Genellikle kumandanın Home tuşuna (Ev resimli tuş) basılarak Ayarlar'a Giriş Sağlanır. Ses menüsüne giriş sağlanır. Uzman ayarları menüsüne giriş yapılır. Uzman ayarları içerisinde "Ses Geri Bildirimi" bulunur. Ses geri bildirimi "Kapalı" seçilir veya istenilen ses seviyesi seçilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.