Samsung Galaxy S20 Ultra inceleme

Samsung Galaxy S20 Ultra'nın Kapsamlı incelemesi

Yayınlanma:
Samsung Galaxy S20 Ultra inceleme

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S20 uzun süredir merak ediliyordu. Samsung tarafından yapılan tanıtımda yeni seriye ait üç farklı model piyasaya sürüldü. Bunlar Galaxy S20, Galaxy S20+ ve Galaxy S20 Ultra olurken ayrıca her modelin farklı depolama ve RAM seçenekleriyle farklı varyantları açıklandı. Serinin en tepe modeli olan Galaxy S20 Ultra özellikleri ve kamera sistemi ile akıllı telefon sektöründeki en gelişmiş modeller arasına yerleşti. Herkes tarafından merak edilen yeni amiral gemisinin en tepe modeli olan Galaxy S20 Ultra özellikleri, kamerası, tasarımı, batarya performansı ve fiyatına ilişkin tüm bilgileri sizler için inceledik.

Samsung Galaxy S20 Ultra özellikleri Galaxy S20 Ultra serinin diğer modellerinden özellikleri bakımından ayrılırken kendi içerisinde de farklı varyantlara sahip. Model hem 12 GB RAM hem 16 GB RAM içeren iki farklı seçenek ile birlikte geliyor. Bu RAM seçeneklerine bağlı olarak modelin depolama kapasitesi de değişiyor. 12 GB RAM seçeneği 128 depolama alanı ile gelirken, 16 GB RAM seçeneği 512 GB depolama alanı sunuyor. Telefon Samsung’un en yeni işlemcisi olan 7nm+ mimarili Exynos 990 yongası ile geliyor. Serinin diğer modellerinde de aynı işlemci yer alırken öte yandan ABD ve Çin pazarında satışa sunulacak modelde 7nm+ mimarisine sahip Snapdragon 865’li bir model de satışa sunulacak.

Samsung’un yeni arayüzü One UI 2’yi kullanan Galaxy S20 Ultra Android 1 işletim sistemi ile gelecek. Yeni One UI 2 arayüzü sayesinde telefon kullanıcılara sezgisel kullanım noktalarında ve sadelik yönünde iyi bir deneyim sunmayı başarıyor. Samsung Galaxy S20 Ultra ekranı 6.9 inç boyutlu devasa bir ekran ile gelen Galaxy s20 Ultra serinin en büyük modeli.511 ppi seviyesinde piksel yoğunluğu sunan model 1440x3200 piksel çözünürlüğü sunuyor. HDR10+ desteğine sahip olan ekranda bu sayede film ve dizi izlerken kaliteli bir performans alınıyor.

Oyun tarafında ise 120Hz tazeleme hızına sahip olması sayesinde yüksek grafik ayarlarında akıcı bir görsellik sağlanıyor. Sonsuz ekran deneyimi sunan telefon Dynamic AMOLED panel ile geliyor. Multimedya konusunda oldukça üst düzey performans sergileyen S20 Ultra 20:9 oranında en boy oranına sahip. Multimedya tarafından bahsetmişken Samsung AKG ile olan iş birliğini bu modelde de sürdürerek içerdiği stereo hoparlör sayesinde gayet iyi bir ses performansı sağlıyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra tasarım Sunsuz ekranı, ultra ince çerçeveleri, büyük ekranı ile Galaxy S20 Ultra tasarım anlamında oldukça çekici bir hava veriyor. Ön tarafta delikli selfie kamerası ile gelen telefon hem ön hem de arka yüzeyinde Gorllia Glass 6 seviyesinde korunuyor. 6.9 inç büyüklüğündeki ekranı adeta iPad mini tadında bir kullanım sağlayan model 222 gram ağırlığında ve 166 mm uzunluğunda. Tasarım açısında ultra şık dursa da pek çok kullanıcı bu yönüyle telefonu ağır bulurken, tel el kullanıma da pek uygun olamıyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra pil performansı Model S20 ailesinin en geniş batarya kapasitesine sahip modeli olarak konumlanıyor. 5000 mAh kapasiteye sahip bataryası sayesinde telefon oldukça uzun bir kullanım süresi sağlamayı başarıyor. Büyük kasası sayesinde geniş kapasiteli bir batarya sunabilen model ayrıca 45W’lık hızlı şarj desteğine de sahip. Bunun yanı sıra kablosuz şarj tarafında ise 15W’lık bir desteğe sahip.

Samsung Galaxy S20 Ultra kamerası Dörtlü kamera sistemi ile gelen S20 Ultra bu kameraların konumlandırma tasarımı ile hem serinin diğer modellerinden hem de rakip telefonlardan ayrılıyor. Dörtlü kamera kurulumundan özellikle 100x gücünde zoom yapabilen Space Zoom kamerası modelin en dikkat çekici tarafı. Kamera yetenekleri ile zengin bir deneyim sunan telefonun ana kamerası ise tam 108 MP çözünürlüğünde.

Ana kamera OIS destekli geniş açılı ve 108 MP Super Speed Dual Pixel özelliği ile gelirken buna 3 farklı kamera daha eşlik ediyor. Kamera ilk planda yüksek çözünürlüğü ön plana çıkarken en dikkat çekici yanı ise 100x dijital zoom performansı. Son dönemde 30x dijital zoom yapabilen modeller görürken Samsung bu çıtayı hayli yükseğe çıkarıyor. Tanıtımda ve sonra yapılan incelemelerde 100x zoom hayli başarılı bulunurken mobil fotoğrafçılık anlamında son dönemin en dikkat çekici kamera performansını sunuyor.

S20 Ultra’da yer alan ikinci kamera ise 48 MP çözünürlüğünde ve periscope lens özelliği sunuyor. Bu kamerada ayrıca faz algılama ve OIS özellikleri de bulunuyor. Üçüncü kamera 12 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı olurken, dördüncü kamera ise ToF kameradan oluşuyor. Dördüncü kamera ile derinlik ölçümleme yapılırken böylece hem yakın hem uzak portre ve genel perspektifte ortaya iyi bir iş çıkıyor.

Fotoğraf tarafında performans üst düzeye çıkarılırken video kısmında da önemli yenilikler mevcut. Arka kamera ile 8K çözünürlükte 30 kare video kaydı yapılabilirken; 4K çözünürlükte ise 60 kare video çekilebiliyor. Modelin ön kamerası ise arka kamera kadar etkileyici bir performans sunuyor. 40 MP çözünürlük sunan ön kamera Dual Pixel ve lazer otofokus özellikler sunuyor ve 4K çözünürlükte 60 kare video kaydı yapabiliyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra fiyatı Özellikleri ve sunduğu performans ile en üst düzey akıllı telefonlar arasında yer alan Galaxy S20 Ultra fiyatı ise en çok merak edilenler arasında. Modelin 12 GB RAM / 128 GB depolama alanlı versiyonu 1.349 Euro fiyata sahipken; 16 GB RAM / 512 GB depolama alanlı versiyonu ise 1.539 Euro fiyat etiketine sahip. Cihaz ülkemizde ise Samsung yetkililerinin açıkladığı bilgilere göre 12.499 TL fiyat etiketine sahip. Yazar: Raşit Tosun

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.