Yeni Apple iPhone SE tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Merakla beklenen yeni Apple iPhone SE nihayet tanıtıldı. İşte iPhone SE özellikleri, fiyatı ve merak ettiğiniz diğer her şey...

Yayınlanma:
Yeni Apple iPhone SE tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Apple yeni iPhone SE modelini duyurdu. 4.7 inçlik ekranla gelen iPhone SE'de söz konusu ekran boyutu iPhone 6'dan miras. Cihazın tasarımı da önden ve arkadan bakıldığında iPhone 8'i andırıyor. Uzun süredir beklenen model, küçük ekranda 'home' tuşu ve iddialı kamera özelliklerini birlikte vadediyor. Ancak fiyatı beklentileri karşıladı mı sorusunun yanıtı oldukça tartışmalı... iPhone SE teknik özellikleri şöyle; 64, 128 ve 156 GB olmak üzere 3 depolama seçeneği, 148 gram ağırlık, 1334 x 750 piksellik LCD ekran, A13 işlemci, 12 MP arka kamera, 24 fps'de 4K video kaydı, 7 MP ön kamera, 1080p video, retina flaş, LTE, Touch ID, Hızlı şarj, 13 saat video izleme süresi, iOS 13. Önyüklü uygulamalar:

Tuşlar, hoparlör ve arabirimler: Solda ses kontrolleri ve ses kapatma klipsi. Sağda Ekran kilidi açma-kapama tuşu. Ekranın altında Home tuşu. Altta stereo hoparlör ile Lightning girişi. Ekranın üzerinde stereo hoparlör. Klasik iPhone 6 sonrası hissiyat sizlerle özetle. Daha fazla detay için buraya tıklayarak Apple'ın resmi sitesine de göz atabilirsiniz. Peki fiyat konusu?

Apple'ın yeni akıllı telefonu, aynı zamanda 2020'nin ilk iPhone modeli. En yeni iPhone SE fiyatı da açıklandı. Cihaz, ABD'de 399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ülkede 64 GB iPhone 11'in 449 dolar fiyata sahip olduğu düşünüldüğünde iPhone SE pek de mütevazı bir şekilde gelmiyor gibi. Arada sadece 50 dolar fark var. Yeni iPhone SE Türkiye fiyatı da muhtemelen 6.000-6.500 TL bandında olacak. 5.999 TL gibi bir fiyat etiketi açıklanırsa şaşırmayalım. Şimdilik resmi fiyat açıklanmış değil. Bilgi geldiğinde bu kısmı güncelleyeceğiz.

Güncelleme - 19:45 ------

Yeni iPhone SE Türkiye fiyatı belli oldu!

64 GB dahili depolama barındıran model – 5.299 TL 128 GB dahili depolama barındıran model – 5.749 TL 256 GB dahili depolama barındıran model – 6.599 TL olarak resmiyet kazandı. 64 GB modeli 5999 TL'den başlar diye bir tahminde bulunmuştuk, Apple Türkiye fiyatı oldukça mütevazı bir şekle getirerek bizleri şaşırttı. Bu içerik de ilginizi çekebilir: Coronavirüs Çinliler için süper-insan yolunda bir kaza mıydı?

Yorum:

iPhone SE, daha küçük ekranda iyi bir deneyim vadediyor. Dokunmatik ekrandan çekinen kimseler için iyi haber. Ancak şu da bir gerçek ki tamamen ekrandan oluşan telefonları kullanmak sanıldığı kadar güç değil. Diğer taraftan fiyatı yüzleri güldürdü. Şirketin finansal profiline önemli katkısı olacaktır. Renkler: Siyah, beyaz ve Product Red adıyla kırmızı. Kutu içeriğinde şarj cihazı ve kablosu ile birlikte Lightning girişli Earpods var.

Aşağıdaki haber ve makaleler de ilginizi çekebilir >

1- Apple Music şarkıları nasıl alarm sesi yapılır?

2- En iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesi

3- Yaşam kaliteniz artık bir akıllı telefonun güzelliğine bağlı! Bu eşiği iyi atlayın…

Bizi Twitter'dan takip edin > https://twitter.com/teknolojituru

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.