iPhone yavaşlatma davasında Apple, 500 milyon dolar ödeyecek!

iPhone yavaşlatma davasında Apple, 500 milyon dolar ödeyecek!

Yayınlanma:
iPhone yavaşlatma davasında Apple, 500 milyon dolar ödeyecek!

Apple, iPhone telefonları bilerek yavaşlattığı gerekçesiyle geçtiğimiz ay Fransa’dan 25 milyon Euro ceza yedikten sonra ABD’de de benzer bir davayla karşı karşıya kalmıştı. Uzun süredir devam eden davada Apple mahkeme ile anlaşma yoluna giderek rekor bir ceza ödemeyi kabul etti. Ödemenin tam miktarı belli olmazken tutarın 310 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında bir rakam olduğu belirtiliyor.

iPhone kullanıcıları arasında da uzun süredir tartışılan yavaşlatma konusunda Apple iPhone 6 ve iPhone 7 serisi sahiplerine 25 dolar ödeme yapacak. Öte yandan davaya akitf olarak dahil olan iPhone kullanıcılara ise 3.500 dolara kadar ödeme yapacağı belirtiliyor. Rakamın rekor seviyede olmasına rağmen bu teknoloji devi için ufak bir rakam olsa da Apple’ın prestiji açısından büyük önem arz ediyor.

iPhone neden yavaşlatılıyor?

Teknoloji devinin iPhone kullanıcılarını yeni cihazlara geçirmek için ürünlerin kasıtlı olarak yavaşlattığıı iddia edilirken; Apple ise Lityum-iyon pillerin zamanla performans kaybetmesi nedeniyle cihazların zarar görmemesi için yavaşlatma işleminin uygulandığını belirtmişti. Bu sayede cihazların kapanma sorununun ömüne geçildiği belirtilirken bunun sonucu olarak da telefonun performansının düştüğü açıklanmıştı. Haber: Berkin Akyıldız

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.