Yazıcı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazıcı alırken nelere dikkat edilir?

Yayınlanma:
Yazıcı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazıcı satın alırken aslında baktığınız özellikler tek önemli nokta değil, önemli olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması. Bu yazıda dikkat etmemiz gereken noktalara değinmeye çalışacağız. Gerçekten doğru yazıcıyı satın almak çok zor, bir çok özellik arasından seçim yapmanın yanında özelliklerin arasından size uygun olan doğru kombinasyonu seçebilmek de kritik önem taşıyor. Aşağıda size doğru model ve doğru sınıfta yazıcı almanız için yardımcı olabilecek ipuçları var.

Hangi sınıfta bir yazıcıya ihtiyacınız var? Yazıcıları sınıflandırmak için önemli üç nokta var bunlar , kullanım amacı (genel veya özel), nerde kullanacağınız (ev veya ofis) ve yazıcının teknolojisi. İlk başta bu üç kategoriden birini seçmeniz gerekiyor. Eğer bu yolu izlerseniz doğru yazıcıyı bulacaksınız. Bir çok yazıcı buna inkjet yazıcılar da dahil hep fotoğraf yazıcısı olarak pazarlanıyor, bunların yanında bu genel kullanım amacı olan yazıcılar, normal yazı, grafik ve fotoğraf baskıları için kullanılabiliyorlar.

Bunların dışında örnek olarak özel amaçla üretilen portatif yazıcılar mevcut, bunlar genelde fotoğraf baskıları için üretilenler ve etiket basmak için üretilen yazıcılar. Bunların dışında daha özel olanları da ve örnek olarak 3D yazıcılar ancak onlar özel bir dosya olabilecek nitelikte bundan dolayı bu yazıda 3D yazıcı olayına değinmeyeceğiz. Bu kısımda ne tür baskı alacağınız önemli yalnızca yazı, grafik, fotoğraf; yalnızca fotoğraf mı basacaksınzı yoksa başka türlü baskılar da alacak mısınız?

Genel kullanım amacı olan yazıcılar genelde fotoğraf üzerinde odaklı üretiliyorlar ve genelde ev kullanımı dikkat çekiyor eğer ofiste kullanılacaksa metin baskıları da önemli. Genelde All-in-One olarak isimlendirilen hepsi bir arada olan yazıcılar bir çok rolu tek başına üstlenebiliyor. Burada genelde bu tarz yazıcıların bir özelliği diğerlerine göre daha üstündür. Be sebeple kullanım amacınızı yukarıda bahsettiğimiz gibi belirlemeniz gerekiyor. Genelde çok yaygın kullanılan lazer ve inkjet dediğimiz iki tür baskı teknolojisi var.

Bu iki tekniğine birbirine karşı üstünlükleri olsa da her geçen gün yetenekleri artıyor. Piyadasaki bir çok yazıcı genelde lazer teknolojisiyle üretiliyor ve metin baskılarında inkjet tekniğine göre çok daha üstün oluyorlar. İnkjet tarafındaysa üstünlük fotoğrafa doğru kayıyor, inkjet yazıcılarda lazer yazıcılara göre daha iyi fotoğraf basabiliyorlar. Bu kısımda metin mi yoksa fotoğraf ağırlıklı baskı yapacağınız önemli. Buna göre lazer veya inkjet tercih etmeniz gerekiyor.yaziciTek fonksiyonlu mu yoksa çok fonksiyonlu All-in-One mı? Burada yazlnızca bir yazıcıya mı ihtiyacınız var yoksa daha fazlasına mı? Örnek olarak fotoğraf yazıcıları ekstra hafızaya sahipler, bu hafızayı kullanarak görüntüler kaydedilebiliyor. Genel amaçlı kullanıcılar yukarıda bahsi geçtiği gibi hepsi bir arada yazıcılar tarayıcı, fotokopi ve yazıcı gibi bir çok özelliği bir arada sunabiliyor.

Bazı durumlardaysa bilgisayar üzerinden fax gönderebileceğiniz veya fax işlemini kendi başına yapabilen yazıcılar var, hatta bazılarında e-posta dahi gönderebiliyorsunuz. Genel ofis yazıcılarında bulunan ADF dilimize çevirdiğimizde otomatik belge düzenleyici. Bu özellikle standart boyutta belgeleri fax, tarama, kopyalama ve e-posta olarak gönderme gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Bazı durumlarda iki taraflı belgelerde yazıcıların üzerindeki sensor sayesinde belgenin her iki tarafı tek seferde seçtiğiniz işleve gövre düzenlenebiliyor. Bazı yazıcılarda Web üzerinden kullanılabiliyor. Wi-Fi üzerinden yazıcıya bağlanıp istediğiniz içeriği bilgisayar ihtiyaç duymadan kullanabilyorsunuz. Bir çok Wi-Fi özelliği olan modelde bilgisayara ihtiyaç duymadan akıllı telefon ve tablet üzerinden kullanılabilyor. RIPS_colour_inks

Renklere ihtiyacınız var mı? Ev kullanımına muhtemelen renkli bir yazıcıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Fakat ofis için eğer metin dışında kullanmayacaksınız renkli yazıcılara para vermeyin. Ancak renkli lazer yazıcılar şirketiniz için yararlı olabilir, kendi küçük çaplı broşür tarzındaki reklamlarınızı basmanız için yeterli kaliteyi verebilirler. Bu da size az sayıdaki renki baskı ihtiyaçlarınızda maliyet anlamında artı olarak yansır.

Boyutlar önemli: Eğer boyutlara dikkat etmezseniz, ev kullanımına uygun modeler bile sizin için sıkıntı çıkarabilir. Çünkü bir çok yazıcıda artık Ethernet çıkışı bulunuyor bud a size yazıcıyı ağ üzerinden kolayca paylaşmanızı sağlıyor. Bir çok yazıcıda artık Wi-Fi özelliğine sahip. Ancak sahip olduğunuz yazıcıda Wi-Fi olmasa da ağ üzerindeki kablosuz erişim noktası üzerinden bağlanabilirsiniz. Ancak yazıcıda Wi-Fi varsa direkt Wi-Fi özelliği olan cihazlara bağlanabilirler. Bazı yazıcılar direkt wi-fi özelliği olan bilgisayar veya akıllı cihazlara bağlanamıyorlar, bu sebeple Wi-Fi dışında yeni dönemde NFC özelliği olan modeller çıkmaya başladı onlara göz atabilirsiniz.

Çıktı kalitesi ne kadar önemli? Eğer farklı kullanım amaçları için bir yazıcı bakıyorsanız fotoğrafı iyi basabilen bir yazıcı grafik ve metin tarafında yeterince iyi olmayabilir. Bundan dolayı istediğiniz baskı türüne göre değerlendirmenizi yapın. Ekran_Resmi_2015-09-02_22_33_14 Ne kadar hıza olmalı? Eğer çıktı aldığınız sayfa sayısı ikiyi geçmiyorsa hızlı bir yazıcıya ihtiyacınız yok demektir. Eğer aynı anda çok sayıda baskı alıyorsanız hız sizing için önemli demektir. Örnek olarka lazer yazıcılar metin baskılarında çok hızlıdır çünkü işlem zamanları yoktur. İnkjet tarafı biraz daha farklı çünkü markalar İnkjetin daha hızlı olduğunu iddia edebiliyorlar. Ancak iddia edildiği kadar hızlı değiller, ancak iddialar çerçevesinde eski nesillerine göre daha hızlılar. Burada dikkat etmeniz gereken yoksa üst seviye modeller vaad ettikleri hızı sunabiliyorlar.

Ne sıklıkla baskı alıyorsunuz? Eğer günde bir kaç sayfa baskı alıyorsanız bı konu hakkında endişe etmenize gerek yok. Çünkü yazıcılar için kullanım süreleri vardır eğer çok sayıda baskı alıyorsanız bu konu sizing için önem arzediyor olabilir. Ancak bu konuyla ilgili yazıcıların özelliklerinde herhangi bir detay belirtilmez. Yazıcıların kağıt tankları da burada yine önem arz ediyor, ayrıca maksimum ve minimum kağıt boyutları da önemli.

Maliyet: Bu kısma kısaca ödeyeceğiniz para diyebiliriz. Ancak burada iş yazıcıyı almakla bitmiyor. Zamanla sarf malzemelerine harcayacağınız para yazıcının kendi parasının üstüne rahatlıkla çıkacaktır. Bazı markalar baskı başı maliyet veriyor bazılarıyla bunu fotoğraf için ayrıca belirtebiliyor. Bu bilgiler eşliğinde yıllık baskı miktarınızı kabaca hesaplayın, buna siyah-beyaz, renkli ve fotoğraf baskılarını da dahil edin. Son olarak seçeceğiniz yazıcıda maliyet en önemli kısım hakkında farklı markaları bu şekilde kıyaslayarak sizin için maliyeti uygun olanı seçebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.