Bu Android uygulamaları çocuklarımızı tehdit ediyor

Bu Android uygulamaları çocuklarımızı tehdit ediyor

Yayınlanma:
Bu Android uygulamaları çocuklarımızı tehdit ediyor

Dijital dünyaya dair görmezden gelinemez tehditlerden biri de sahtekâr mobil uygulamalar. Genellikle Android platformuna özel geliştirilen bu tip uygulamalarda siz istemediğiniz halde tıklanan reklamlar üzerinden ilginç bir dolandırıcılık örneği öne çıkıyor. Sizin üzerinizden para kazanılıyor, üstelik hem zamanınızdan çalınıyor hem de güvenliğiniz tehlike altına alınıyor. Bu kapsamdaki tehditlere artık çocuklara yönelik uygulamalar da dahil olmaya başladı.

Büyükleri bırakıp çocuklara yöneldiler, çünkü küçükler mobil uygulamalarda artık büyüklerden bile daha uzun saatler geçirebiliyor. Karşılarına çıkan reklamları da kenara itip, çok sorgulamadan eğlenmeye devam ediyorlar. Burada ebeveynlerin çocuklarının ne yaptığına daha fazla dikkat etmesinin gerekliliği de günyüzüne çıkıyor sanki. Android platformundaki son gelişme Tekya adlı kötü amaçlı yazılımın önyüklü halde olduğu çocuklara özel 24 uygulamanın ortaya çıkarılması. Bazıları bulmaca, çoğu yarış oyunu. Söz konusu uygulamalar, yukarıda bahsettiğimiz işleyişe sahip. Yani çocuğunuzdan habersiz tıklanan sahte reklamlar…

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, reklam dolandırıcılığının giderek büyüyen bir tehdide dönüştüğünün altını çizerek kullanıcıları uyarıyor. Anlamsız şeylerin gözünüze çarptığı uygulamaları vakit kaybetmeden silin. Hatta kütüphaneden silerek tamamen yok etmeye çalışın. İzi bile kalmasın. Kendinizin ve çocuklarınızın güvenliğinize özen gösterin.

Kaynak: Bilgiguvende.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.