Evde sağlıklı beslenmeyi teşvik eden Android ve iPhone uygulamaları

Bu sofistike uygulamaların her biri sizi motive ederken sağlığınızı korumayı da ihmal etmeyen cebinizdeki yaşam koçunuz.

Yayınlanma:
Evde sağlıklı beslenmeyi teşvik eden Android ve iPhone uygulamaları

Sağlıklı yaşama dair görmezden gelinemez bir gereklilik varsa o da beslenme şekli. Belirli aralıklarla sürdürülen yeme-içme rutininin yapısı, matematiksel özellikleri ve hatta hızı sağlık açısından büyük önem taşıyor. Eğer sofraya oturup hızlıca yemeğinizi bitiriyorsanız bu yanlış örneğin. Netflix izlerken 2 paket cips, 1 paket kuruyemiş, kola gibi ‘ürkütücü’ besinlerin tüketilmesi bir başka hata.

Kolesterol sorununuz varsa haftanın her günü yumurta yemek, çok fazla et tüketmek, balıktan kaçınmak gibi sayısız örnekle çoğaltılabilen bu örneklere dair el kitabı maiyetindeki uygulamaların önemi yadsınamaz. Tema olarak sizi sağlıklı beslenmeye teşvik eden bu uygulamalar, adeta cebinizdeki yaşam koçunuz gibi. Peki bu türdeki uygulamalar arasında en iyileri hangileri? İşte bu sorunun yanıtını aradık.

YAZIO

Kendinizle ilgili çeşitli verileri giriyorsunuz. Boy, kilo, yaş, vb. Hedeflediğiniz kaloriyi de girmeniz isteniyor. 70 kilosunuz ve 60 olmak istiyorsunuz diyelim. Ardından da size uygun ‘günlük kalori miktarı’ karşınıza geliyor. Uygulamayı eğer kullanım rutininize katmayı başarırsanız size büyük faydası oluyor. Örneğin ne yediğinizi girdiğinizde kaç kalori olduğunu, günün kalanında ne kadar daha kalori alabileceğinizi görüyorsunuz. Fit ve sağlıklı yaşamı teşvik eden uygulama, aynı zamanda ücretli sürüme yükseltirseniz size çok daha detaylı içerikler sunuyor.

Lifesum

Kalorileri tek tek saymaya başladığınız aylar geldi çattı. Akşam yemeğinde komşunun evinde pişen pizzaya, dışarıda yenilen amansız fast-food’lara savaş açtığınız günler aynı zamanda. Evet, yaz geliyor… Lifesum tam da bu döneme uygun bir uygulama. YAZIO’da olduğu gibi kalori sayacı sunuyor. Ek olarak diyet planları ile geliyor. Şeker detoksu gibi inovatif metotlar da telkin eden Lifesum, şık arayüzü ve kolay kullanımıyla da dikkat çekiyor. Apple Watch uyumluluğu da çok iyi bu arada. Ücretsiz.

Calorie & Food Counter

Kahvaltıda kaç kalori harcamalısın, ne kadarını harcadın, fazladan aldığın kalori miktarı ne gibi göstergelerle sizi yönlendiren Calorie & Food Counter, bu sayede size daha zinde ve dengeli beslenme imkanı vadediyor. Çok sayıda motivasyon ve ‘challenge’ özelliği de içeren uygulama, sempatik ve hoş arayüzüyle de beğeni topluyor. Ücretsiz.

Streaks

Biraz daha kapsamı genişletmeye açık kullanıcılara hitap eden Streaks, gün içerisinde sizi sağlıklı birçok şeye teşvik ediyor. 10 dakika kitap okuma, 200 kalori yakma, 10 kat çıkma, gitar çalma gibi hedefler belirleyip onları takip edebiliyorsunuz. Bir nevi ‘to-do-list’ gibi çalışan Streaks ile ‘Sigara içmeyeceğim’ task’ını ekleyip gün gün tamamlamak gibi hayatınızdan çıkarmak istediklerinizi çıkarabilir, eklemek istediklerinizi akışa dahil edebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.