Huawei P40 sessiz sedasız tanıtıldı! Peki ama neden?

Huawei P40 özellikleri

Yayınlanma:
Huawei P40 sessiz sedasız tanıtıldı! Peki ama neden?

Gerçekten biz de anlamadık. Koronavirüs salgının Fransa, İtalya, İspanya başta olmak üzere Avrupa’da etkisini bu denli yüksek notadan hissettirdiği çalkantılı bir dönemde geldi duyuru. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, yeni en üst segment akıllı telefonu P40’ı tanıttı. iPhone’un salgının tam ortasında lanse edildiğini düşünün, onun gibi bir şey neredeyse. Diğer bir görüşe göre hayat devam ediyor ve bu tip teknolojik adımlar atılabilir. Açıkçası bizlerin de aklı karışık, yeni bir ‘amiral gemisi’ akıllı telefona hazır mıydık, yeterince emin değiliz. Her neyse. Biraz da Huawei P40’tan bahsedelim mi?

Önde tamamen ekran, sol üstte kamera açıklığı var. Oldukça ‘robotik’ bir görünüm diyebiliriz sanırım. Kameranın üzerinde de ekranın küçük bir kısmını görebiliyorsunuz, düşünsenize bir objeye zoom yapıp en can alıcı noktasını kameranın üzerindeki o birkaç milimetrelik alana sığdırabilirsiniz. Anormal bir hareket olurdu gerçekten. Arka kısımda ise alt alta sıralı 3 lens ve yanlarında flaş var. Nispeten daha normal bir kamera sistemi ile geliyor.

Teknik konular

Teknik konulara da kısaca göz atabiliriz. 6.1 inçlik OLED ekranı 1080 x 2340 piksel çözünürlük sunuyor. Ekrana gelecek görüntüler Samsung’un en yeni modelinin ekranına göre daha düşük piksellerle sunulacak. Ancak siz bunu pek fazla hissetmeyeceksiniz. 60Hz ekran yenileme hızı da yine önemli bir özellik. Oyun oynarken daha yüksek performans beklentilerine yanıt verebilir. Ancak ilginç bir şekilde yine Galaxy S20’nin gerisinde kalan bir başka ekran özelliği olduğunu görüyoruz. 128 GB depolama alanı ile geliyor. 8 GB RAM’e sahip. Kirin 990 ‘kod adlı’ işlemcisi oldukça verimli. 7nm mimarisi ile üretilen bu işlemci ile yüksek saat hızlarına çıkılabiliyor.

Genel itibarıyla takılma, bekleme süresi, geç açılan uygulama gibi sorunlarla karşılaşma olasılığı düşük bir model. 5G desteğine sahip olması önemli. Ancak Türkiye’de 5G olmadığı için LTE desteğine sahip versiyon yer alacak teknoloji raflarında ve sanıyoruz ki daha çok online ticaret platformlarda. Android ambargosu nedeniyle kendi uygulama mağazasından indirmeler yapılması gerekecek. YouTube, Gmail gibi uygulamalar önyüklü değil. Android 10 yüklü olmasına karşın oldukça sınırlayıcı konular söz konusu diyebiliriz.

Kamera sistemi ile iddialı

8 + 50 + 16 MP olmak üzere üç iddialı çözünürlük değeri ile geliyor. Optik görüntü sabitleme, düşük ışıkta daha net sonuçlar için gayet iyi bir diyafram açıklığı ve geniş açı fonksiyonları sağlıyor bu sistem. Ek olarak Huawei'nin uzun yıllardır dilinden düşürmediği 'yapay zeka' ekstraları da unutulmamış. Önde de 32 MP’lik kamera var. Selfie için bir dizi geliştirilmiş çözüm içerdiği belirtiliyor. Son olarak 3800 mAh pil bulunduruyor. Kablosuz şarj teknolojisi sunmaması ilginç. Huawei P40 fiyatı Avrupa pazarı için belli oldu. Almanya’da 799 Euro’dan satılacak. Ülkemizdeki fiyatı pek de mütevazı olacak gibi değil. Huawei P40 Türkiye fiyatı 8 bin 500 TL’lerden başlayabilir. 5 farklı renk seçeneği ile satışa çıkacak. Huawei P40 renkler şöyle: Huawei P40 satış tarihi 7 Nisan olarak açıklandı. Daha fazla detay için buraya tıklayarak Huawei'nin P40 için özel hazırladığı web sayfasına göz atabilirsiniz. NOT: Haberin hazırlanmasında buraya tıklayarak inceleyebileceğiniz kaynaktan yararlanılmıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.