Apple, trackpad desteği ve çılgın bir klavye kapağına sahip yeni iPad Pro'yu duyurdu

Apple’ın duyurduğu yeni 128GB Wi-Fi yapılandırmasına sahip yeni iPad Pro, ekran boyutuna bağlı olarak çevrimiçi olarak erişilebilir hale geliyor.

Yayınlanma:
Apple, trackpad desteği ve çılgın bir klavye kapağına sahip yeni iPad Pro'yu duyurdu

Hem 11 inç hem de 12,9 inç boyutları geçen yılki modellerle tıpa tıp aynı, ancak ikisinde de yeni bir işlemci ve yeni bir kamera sistemi var. Klavye ise açılarak iPad’i daha görünür bir pozisyona yükseltebiliyor. Ayrıca üzerinde bir de dokunmatik alan bulunuyor.

5G desteği var mı?

Apple, iPad’lerde yıllardır işlemci açısından çok fazla ekstra güce sahipti ve bu sefer de farklı bir durumla karşılaşmayacağız. Apple bunu GPU'da sekiz çekirdeğe sahip “A12Z Biyonik Çip” olarak adlandırıyor ve “çoğu Windows dizüstü bilgisayarından daha güçlü” olduğunu söylemekten çekinmiyor. Pil ömrü 10 saat olarak tahmin ediliyor. Gigabit LTE'yi destekliyor ancak 5G'yi desteklemiyor.

3'lü kamera ile geldi

Üç kamera dizilimi tam olarak iPhone 11 Pro’ya benzese de, iPad Pro'da farklı bir kurulum olacak. Düzenli bir geniş açı ve bir ultra geniş açıya ek olarak üçüncü sensör olan LIDAR, derinlik algılama ve artırılmış gerçeklik için lazer kullanıyor. Bununla ilgili birçok sızıntı ve söylentiyle birlikte daha gelişmiş artırılmış gerçeklik özellikleri için yapılan destekler göz önüne aldığımızda, iPad Pro için zaten bir süredir üç kameralı sistem bekliyorduk. Yazı: Ferhat Öğüt

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.