İşte Dünya Genelinde Android ve iOS Kullanım Oranları

İşte Dünya Genelinde Android ve iOS Kullanım Oranları

Yayınlanma:
İşte Dünya Genelinde Android ve iOS Kullanım Oranları

Merkezi Almanya’da bulunan bir pazar araştırma şirketi olan Statista, mobil işletim sistemlerinin kullanım oranlarını duyurdu. Statista’nın paylaştığı verilere bakılırsa, Google Android işletim sistemi tüm dünyada yüzde 87 oranla en çok kullanılan, en popüler işletim sistemi. iPhone’un mucidi Apple’ın işletim sistemi olan iOS’un kullanım oranı ise yüzde 13.

Yani farklı bir açıdan değerlendirecek olursak piyasada bulunan her 100 akıllı telefondan 87’si Android işletim sistemi kullanırken, yalnızca 13’ü iOS kullanıcısı olarak kayda geçiyor. Aynı raporun değerlendirmesinde İOS işletim sisteminin sadece Birleşik Krallık, Japonya ve ABD’de Android’den daha fazla kişiye hitap ettiği görülüyor. Google işletim sistemi olan Android’in ise en büyük pazar payının olduğu ülke Hindistan.

Hindistan’da İOS’un kullanım oranı ise yalnızca yüzde 3 olarak bildirildi. Tüm dünya piyasalarında yalnızca iPhone telefonlar İos işletim sistemi kullanırken bu markanın dışında birçok telefon markası Android tabanlı işletim sistemleri sunuyor. Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo gibi birçok firma Google Android işletim sistemlerini kullanıyor. Bunun dışında birçok bilindik marka da Android işletim sistemine sahip olunca piyasadaki ezici hakimiyetin Google bünyesinde olması pek yadırganacak bir durum değil. iPhone’un şimdiye kadar başka bir marka ile işbirliği yapmaması da bu konudaki etkenlerden.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.