En İyi Chrome Eklentileri

En İyi Chrome Eklentileri

Yayınlanma:
En İyi Chrome Eklentileri

Google Chrome, dünyadaki en popüler masaüstü tarayıcı konumunda. Hal böyle olunca geliştiriciler de kullanıcıların Chrome’u daha efektif kullanabilmesi için tarayıcı içinde çalışabilen eklentiler geliştiriyorlar. Bu yazımızda binlerce eklenti içerisinden sizin için seçtiğimiz 8 etkili eklentiden bahsedeceğiz... İşte en iyi Chrome eklentileri...

1- Click And Clean: Bu eklenti bir takım özel verilerinizi, geçmişinizi, ön belleğinizi otomatik olarak temizlemenize yarıyor. Normalde tek tek el ile yapabileceğiniz bu faaliyetleri güzel bir arayüzle kolayca yapmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca Click and Clean’de gizlilik testi yapabileceğiniz bir uygulamada bulunuyor.

2- Zenmate: Chrome’un en çok kullanılan eklentilerinden biri olan Zenmate basit bir VPN eklentisi. Bu eklentiyle Netflix, Hulu gibi Türkiye’ye açık olmayan, ancak ilgi duyulan servisleri kullanabilir yasaklı sitelere başka ülkeler üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

3- LastPass: Eğer yoğun bir internet kullanıcıysanız, orada burada kişisel hesaplarınız varsa ve tüm bu hesapların şifrelerini aklınızda tutmak zorundaysanız LastPass eklentisi tam size göre. Şifreler çoğu zaman için insanın canını sıkabiliyor. LastPass ile kolayca tüm bu şifreleri kaydedebilir ve kullanmanız gerektiğinde tek tıkla işinizi görebilirsiniz.

4- StayFocused: Bu Chrome eklentisi canınızı bir hayli sıkacak. Stay Focused adından da anlaşılacağı gibi yaptığınız işe odaklanmanızı sağlıyor. Bunu ise Twitter, Facebook ya da sık kullandığınız bir siteyi belirli bir süreliğine engelleyerek yapıyor. Eğer kendinize hakim olamıyorsanız ve yapmanız gereken önemli işleriniz varsa işinize yarayabilecek bir eklenti. satyfocused5- Side Player: Eğer Youtube’dan bir video izlerken 2 saniyeliğine bile olsa durdurup başka bir sekmeye geçemiyor ya da videoyu izlemeseniz bile “arada bakarım gözümün önünde olsun” diyorsanız Side Player eklentisi işinizi görecektir. Eklenti o sırada Youtube’un açık olmasına gerek duymadan bulunduğunuz sekmenin bir köşesinde videoyu oynatma imkanı sunuyor. Ayrıca videonun nerede bulunacağını ve boyutlarını belirlemekte mümkün. sideplayer6- Lightshot: Benim de sık kullandığım bir eklenti olan Lightshot tarayıcınız üzerinde istediğiniz boyutlarda ekran görüntüsü almanıza yarıyor. Ayrıca ekran görüntüsü aldığınız esnada resim üzerine çizimler yapabilir ve yazı yazabilirsiniz. lightshot7- Infinity New Tab: Eğer Chrome’un klasik yeni sekme arayüzünden sıkıldıysanız Infinity New Tab eklentisi ihtiyacınızı fazlasıyla görecektir. Bu eklenti sayesinde tamamen özelleştirilebilir bir sekme görünümüne kavuşacak ve yüzlerce olanaktan kolayca yararlanabileceksiniz. infinity new tab8- Note Board: Chrome’daki en çok kullanılan verimlilik eklentilerinden biri olan Note Board herhangi bir yazıyı, görüntüyü, web sayfasını not şeklinde kaydedip bunları kolayca sınıflandırmanıza yarıyor. Tamamen özelleştirebileceğiniz bir arayüze sahip olan Note Board birçok farklı kullanım amacına hizmet ediyor. noteYazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.