Google Sıralama Algoritması Ne Demek?

Google Sıralama Algoritması hakkında bilinmesi gerekenler

Yayınlanma:
Google Sıralama Algoritması Ne Demek?

Google; birisi belirli bir terimi aradığında ilk sayfada 10 sonuç gösterir. Sonuçlar, site hızı, geri bağlantılar, hemen çıkma oranı gibi daha birçok başka faktöre dayanmaktadır. Dolayısıyla, Google sonuçlarında verilen ilk arama sayfasının en üstüne ulaşabilmek sizin ve işletmeniz için mükemmel fırsatlar yaratır.

Google sıra bulucu zirveye ulaşmanın ve daha iyi rekabet etme şansını yakalamanın ilk adımıdır. Çünkü temel olarak bakıldığında SEO başarısı, bir web sitesini ilk on arasına çıkartıp çıkartamayacağına ve ardından orada kalıp kalmayacağı ile yakından ilişkilidir. Ulaşılabilir olmanın ilk adımlarından biri web sitenize doğal yollarda trafik çekmektir ve bu noktada aramalarda ön sıralara çıkmanız şarttır.

Google Sıra Bulucu Nedir?

Bir web sitesi için Google'ın ilk sayfalarında yer almak ilk hedeflenendir. Fakat bu hedefi gerçekleştirmek için öncelikle Google aramalarında kaçıncı sırada olduğunu bilmek gerekir. Web sitenizin ne kadar ulaşılabilir olduğunu bilmek için Google sıra bulucu gibi ölçün araçlarını kullanabilir, web sitenizin kaçıncı sırada olduğunu ücretsiz olarak analiz edebilir, anahtar kelimeleri nasıl kullanacağınıza dair yeni stratejiler geliştirebilirsiniz.

Bilindiği gibi bir web sitesi Google taramalarında ilk sayfalarda ne kadar yer alırsa, görünürlüğünü artar. Görünürlüğü atan bir sitede ziyaretçilerinin güvenini kazanır, onlarla olan etkileşimi artar, dolasıyla satılan ürün veya hizmet a satışlarını artırır. Yani bu durum; ister bilgi paylaşımı amaçlı bir site, isterse ticaret amaçlı bir siteniz olsun, ulaşılabilir ve kolay bulunabilir olmasını sağlar.

Sıra Bulucu Siteler!: Günümüz tüketicileri edinmek istedikleri bilgiden tutunda, satın almak istedikleri her şey için arama motorlarına başvururlar. Bu demek oluyor ki; müşterileri web sitenize çekmek için arama motoru optimizasyonuna ihtiyacınız var ve hedef kitlenizin sizinki gibi ürün veya hizmetleri ararken hangi anahtar kelimeleri ve cümleleri kullandığını belirlemeniz şart.

Sıra bulucu siteler yaptığınız paylaşımlarla web sitenizin Google arama motorlarında kaçıncı sırada yer aldığını belirlemeye yarayan analiz araçlarını kullanmanıza imkân tanıyan platformlardır. Bu siteler ücretsiz ve sınırsız tarama imkânı sunarak sizin arama motoru optimizasyonunda ne konumda olduğunuzu görme fırsatı verir ve sıralamanızı yükseltmenizi sağlar.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.