NBA 2K20 İncelemesi

NBA 2K20 İncelemesi

Yayınlanma:
NBA 2K20 İncelemesi

Serinin yeni yıldızı, üst düzey basketbol deneyimini devam ettiriyor. NBA Live serisinin tahtını eline geçirdikten sonra her yıl daha gerçekçi grafikler ve üst düzey basketbol deneyimi ile üzerine koymaya devam eden NBA 2K serisi, NBA 2K20 ile bu başarıyı devam ettiriyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda da başarılı bir oyun deneyimi ile karşımıza çıkan NBA 2K20, öncesinde tanıtım çalışmalarında daha sessiz kalsa da yapımın çıkışıyla birlikte ilk andan itibaren serinin hayranlarının beğenisini kazanmayı başardı.

Özellikle My Career moduna getirdiği yenilikler ile dikkat çeken NBA 2K20’de ayrıca önceki oyunda az da olsa kendisini hissettiren yavaşlık ortadan kaldırılarak daha akıcı bir deneyime yer verilmiş. Hikaye modu NBA 2K20 hikâye modunda Idris Elba, Ernie Hudson, Maverick Carter ve Rosario Dawson gibi Hollywood yıldızları yanı sıra Lebron James ve oyunun kapak yıldızı Anthony Davis yer alıyor.

NBA 2K serisinde en çok oynanan mod olan My Career modunda, kolej liginde parlamaya çalışan bir oyuncu olarak oyuna başlıyoruz. Kolej ligindeki koçumuz ünlü yıldız Indris Elba olurken, takımdaki en yakın arkadaşımızın yaşadığı sakatlık sonrası duygusal bir çöküş yaşıyoruz. Koçumuz ile inişli çıkışlı bir ilişki sonrası kendimizi toparlamayı başarıyor ve önce yaz ligi ardından NBA Draft’ı ile NBA yıldızı olma yolunda ilerliyoruz.

Yüzünü tanıt ekrana yansıt

NBA 2K20 hikâye modu uzun diyaloglar nedeniyle fazla özenli olmadığı izlenimi bırakırken, My Career modunda önemli bir değişiklik karşımıza çıkıyor. Karakter yaratma ekranında önceki oyunlarda da olduğu gibi hem iOS hem Android cihazlarda yer alan MyNBA 2K20 uygulaması ile yüzümüzü taratıp oyuna aktarabiliyoruz. Bu özelliğin önceki serilerde olduğu gibi çok başarılı olarak çalışmasa da NBA 2K20’de önemli bir değişiklik olarak karakter yaratma ekranı daha ayrıntılı hazırlanmış. Bu sayede karakterinizi istediğiniz oyun stiline göre hazırlayabilmeniz mümkün.

Karakter yaratma ekranındaki ayrıntılı seçenekler sayesinde uzun kolları olan uzun boylu şutör veya hızlı ve skorer bir oyun kurucu yaratmak mümkün hale gelmiş. Kafanızdaki karakteri, istediğiniz özelliklerde ve oynayış stili ile yaratabiliyorsunuz. Savunma veya hücum ağırlıklı bir oyuncu yaratabilir ya da dengeli bir oyuncu oluşturarak olmak istediğiniz NBA oyuncusunu yaratarak kendi kariyerinizde ilerleyebilirsiniz.

Rozetler seçilebiliyor

Yeni karakter oluştururken rozet özellikler de karakteri özelleştirmekte yardımcı oluyor. Rozetlerin sınıflara ayrılması sayesinde, bu sınıflar içerisinden istediğimiz rozetleri yetenek puanı ile seçebiliyoruz. Maç içerisinde yapılan hareketlere göre rozetin bulunduğu sınıfın seviyesi doluyor ve bu sayede bir yetenek puanı daha kazanılıyor. Yetenek puanını istediğimiz rozetin seviyesini arttırmak için kullanabiliyoruz. Rozetlerde yapılan değişiklikler sayesinde oluşturulan karakterini gelişimi tamamen bize bırakılmış. Bu sayede her yetenek puanı kazanıldığında oluşturulan karakterin gelişimini biz belirliyoruz.

Çevrimiçi karşılaşmalar heyecan yaratıyor

NBA 2K20 My Career modunda en büyük yenilik bu karakter gelişim özellikleri olurken çevrimiçi, ikiye iki veya beşe beş maçlar yapabildiğimiz neighborhood’da grafik açısında yeni bir değişikliğe yer verilmemiş. Grafik açısından olduğu gibi içerik açısından da büyük yenilikler yer almıyor. Oyun içi mikro ödemeler ile karakter gelişimi nemli ölçüde hızlandırılırken bu nedenle oyun henüz yeni olmasına rağmen karakter seviyesi 90’a yükselmiş oyunculara rastlamak mümkün. Bu çevrimiçi oyunlarda büyük bir dengesizlik yaşanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz yıl mikro ödemeler nedeniyle büyük eleştiri alınmasının ardından geri adım atılsa da geçen yıla göre azalmasına rağmen mikro ödemeler oyunun dengesinin bozulmasına neden oluyor.

Oynanışı nasıl? [Haberler iyi değil]

NBA 2K20 oynayış özellikleri ve oyun içi dinamikleri NBA 2K19’dan çok fazla farklılaşmayı başaramamış durumda. NBA’de yıllar içinde yaşanan oyun içi dinamikler NBA 2K serisine başarılı bir şekilde yansıtılmıştı. NBA’de pivot ağırlıklı oyun tarzı son yıllarda şutör ağırlıklı bir oyuna evrilirken NBA 2K serisi de bu yönde ilerlemişti. NBA 2K20’de de bu önceki yıla göre ufak animasyonlarla desteklenerek korunmuş durumda. Geçen yıla göre daha fazla top çalabilmek mümkün olurken, faul düdüğü sayısı azalmış.

Biraz da sokak basketbolu

PlayNow menüsü içinde sokak basketbolu maçlarına veya her oyuncunun bir basketbolcuyu kontrol ettiği maçlara katılabiliyorsunuz. My Team modu ile kendi takımınızı yaratıp, basketbolcu kartları veya mikro ödemelerle kadronuzu kurarak takımınızı büyütebilirsiniz. MyLeague modunda ise kendi liginizde ter dökerek NBA Season, WNBA Season, Playoffs, MyGM gibi farklı formatlarda ilerleyebilirsiniz. Tüm bu seçenekler ile NBA 2K20 basketbol severlere yine büyük bir oyun deneyimi sunmayı başarıyor.

NBA 2K20 tüm genel özellikleri ile çok fazla yeni özellik sunmayıp riske girmeden ama basketbol severlere grafikler, oynayış ve içerik açısından dolu dolu bir deneyim vadeden bir oyun. NBA 2K19’a ufak güncellemeler ile yenilikler katan 2K20’de oyun sırasında çevrimiçi modunda zaman zaman bağlantı problemleri yaşanması oyun zevkini biraz düşürüyor.

Müzik seçiminde, oldukça başarılı ve oynayan kişiyi havaya sokacak müzikleri seçilmesi oyundan alınan zevki arttırmayı başarıyor. Maç öncesi şovlar da daha fazla albenili olarak hazırlanmış. NBA 2K19’un eksikliklerinden ders çıkarılarak top çalma ve smaç gibi hareketli anların daha gerçekçi olması için güncelleştirmeler yapılmış. Basketbol severleri tatmin etmeyi başaran NBA 2K20 basketbol oyunları içerisinde yine tek alternatif olmayı başarıyor. Tek olma avantajını kullanan oldukça kullanan NBA 2K20 rakipsizliğine rağmen kendini geliştirmeyi başarıyor.

PC, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch konsollarında yer alan NBA 2K20 basketbol oynamayı sevenlere aradıkları deneyimi sunarken, bir öneki yıla göre büyük yenilikler bekleyenleri ise hayal kırıklığına uğratabilir.

TeknolojiTuru.com Puanı: 85

Platformlar: PC, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch

Artılar: Daha gerçekçi smaçlar, sokak basketbolu, maç öncesi ambiyans, müzikler, eğlenceli kariyer modu, grafik detaylar.

Eksiler: Oynanışta pek fazla farklılık yok.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.