LG Q60 İncelemesi

İnovatif tasarımı, mütevazı fiyatı ve iddialı teknoloji detayları ile LG’nin yeni yıldızı…

Yayınlanma:
LG Q60 İncelemesi

Ekosistemin değişime duyduğu ihtiyaç 2019’un öne çıkan trendlerinden biri oldu. Katlanabilir ekranlar, arka kamerada çoklu sistemler, ekran üzerinde parmak izi okuyucu derken çok net iki öğe adeta yerleşik hal aldı; ‘tam ekran formu’ ve ‘çoklu kamera sistemi.’ İşte bu faktörlere uyumlu, aynı zamanda bütçe dostu bir akıllı telefon LG Q60.

Oldukça zarif bir tasarımla sizi karşılıyor. Alt kısmında ince bir alan haricinde ön yüzü tamamen ekran şeklinde. Bu sayede geniş bir görüş alanıyla karşı karşıyayız. 6.26 inçlik ekranı canlı ve parlak görüntüler sunuyor. Q60; 720 x 1520 piksellik çözünürlüğü ile sosyal medyada sörf, oyun gibi ihtiyaçlarınızda beklentinizi karşılıyor. 19:9 ekran en/boy oranıyla da geniş ve günümüz video trendleriyle uyumlu bir izleme deneyimi vadediyor.

16 cm uzunluk, 7,7 cm genişlik ölçülerindeki akıllı telefonun kalınlığı 8.7 mm. Sınıfı adına ideal ölçülerle gelen LG Q60, 172 gramlık ağırlığa sahip. Elde tutuluşu gayet konforlu ve kullanımı kolay. Tek elle kullanımda herhangi bir dezavantaj yaşatmadığını da belirtelim.

Akıllı telefonun 2 GHz saat hızında çalışan ve 12nm mimarisiyle üretilen 8 çekirdekli işlemcisi MediaTek MT6762, performans açısından tatmin edici bir yapı sunuyor. PowerVR GE8320 grafik işlemcisi, 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile birlikte güçlü bir bileşim meydana getiriyor bu yetenekli akıllı telefon. Akıcı ve dinamik kullanımı mümkün kılıyor.

16 MP ana kamerasına ek olarak ultra geniş açı görüntü sağlayan 5 MP kamerası ve 2 MP’lik üçüncü kamerasına LED flaş eşlik ediyor. Derinlik sensörüyle geldiği için arka planı flulaştırabiliyor, böylelikle çok daha iddialı portreler çekebiliyorsunuz. Cihazdaki AI CAM (Yapay Zeka Destekli Kamera) sekiz farklı nesneyi doğru bir şekilde tanıyor ve bu nesneler için ideal çekim ayarlarını otomatik uyguluyor. Bu sayede çiçek, pasta gibi objelerde çok daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. Genel itibarıyla canlı ve hoş görüntüler yakalayabildiğiniz modelde 1080p 30 fps video kaydı da öne çıkan özellikler arasında. Önde 13 MP kamera bulunuyor.

3500 mAh pil kapasitesine sahip olan LG Q60’ın 802.11ac WiFi, Bluetooth 5.0 gibi modern ağ özellikleri de beğenimizi kazanıyor. Cihazda parmak izi okuyucusu, Google Asistan desteği ve NFC de mevcut.

Orta segmentte konumlanan LG Q60, sınıfı adına öne çıkan ses özellikleriyle de çarpıcı. Modelde ses performansı da övgüyü hak ediyor. Eğer Spotify gibi müzik akışı uygulamalarıyla aranız iyiyse LG Q60’ı bir kat daha fazla seveceksiniz.

LG Q60, akıllı telefon dünyasında rekabetin en yoğun şekilde hissedildiği orta segmentin en yeni modelleri arasında.

Artılar

Kamera

Ekran

Tasarım

Ses

Fiyat

Eksiler

-

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.