Siber korsanların uzun yıllardır arama kayıtlarını çaldığı ortaya çıktı

Siber korsanların uzun yıllardır arama kayıtlarını çaldığı ortaya çıktı

Yayınlanma:
Siber korsanların uzun yıllardır arama kayıtlarını çaldığı ortaya çıktı

Bir güvenlik araştırma şirketi olan Cybereason, yaptığı araştırmalar sonucunda keşfettiği yeni bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre bilgisayar korsanlarının operatörlere ait sistemlerdeki arama kayıtlarını uzun yıllardır çaldığını belirtti. İşte detaylar…

Cybereason adlı güvenlik araştırmak şirketi bir süredir operatörlerin sistemleri üzerinde araştırmalar yaptığını ve bunun sonucunda ulaştığı bilgilerin oldukça şaşırtıcı olduğunu açıkladı. Yapılan araştırmalar sonucunda şirket, geçen sene fark ettiği bir durumu kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca bilgisayar korsanlarının son 7 yıldır bu arama kayıtlarını çaldığını belirten Cybereason şirketi, en az 20 kişiye ait arama verilerinin bilgisayar korsanları elinde olduğunu ifade etti.

Çalınan aramam kayıtlarında ses kayıtları bulunmuyor, ancak aramaların konumundan saati ve gününe kadar pek çok bilgiye ulaşılabiliyor. Bu bilgiler ise takip edilen kişi için oldukça önemli bir güvenlik zafiyeti meydana getirmeye yetiyor. Ayrıca korsanların operatör sistemlerini eş zamanlı olarak takip ettikleri düşünülüyor. Bu da korsanların o kişiyi hiçbir şey belli etmeden takip etmelerine olanak sağlıyor.

Arama kayıtlarında hedef hükümet yetkilileri

Siber korsanların ele geçirmeye çalıştıkları arama kayıtlarındaki öncelikli hedeflerin ise hükümet yetkilileri olduğu söyleniyor. Ayrıca çalınan arama kayıtları dünya üzerindeki 10 büyük telefon operatörüne ait.

Siber saldırı haberleri paylaşmaya devam edeceğiz...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.