FIFA 20 İncelemesi

FIFA 20 oynama rehberi

Yayınlanma:
FIFA 20 İncelemesi

Electronic Arts bir kez daha futbol serisini kimi büyük kimi küçük birçok değişiklikle öne çıkardı. FIFA 19'u oynayanlar kendilerini bu oyuna yabancı hissetmeyecekler, ki bu hem iyi hem de kötü. Şimdi FIFA 20 ne zaman çıkacak, hangi platformlarda olacak bunlara bakalım.

Anahtar Özellikler

  • Platformlar: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
  • Tür: Futbol
  • Çıkış Tarihi: 27 Eylül 2019
  • Geliştirici: Electronic Arts

Peki FIFA 20 yenilikler noktasında ne vadediyor? Tüm olağan görsel geliştirmeler ve lisans güncellemelerinin yanı sıra, FIFA 20, bazı ilavelerle bir adım öteye gidiyor. Volta Football modu - FIFA Street alt serisinin manevi ardılı - ön plana çıkıyor.

FIFA 20 Kapak Yıldızı Kim Olacak?

Şimdiye kadar FIFA 20'nin kapak yıldızı ile ilgili hiçbir bilgi onaylanmadı. Buna karşın Liverpool'lu Mohamed Salah demo menüsünde yer aldı ve Liverpool'un son Şampiyonlar Ligi zaferinden sonra iyice muhtemel aday gibi duruyor.

FIFA 20 Trailer'ı nasıl?

EA Play 2019'da Electronic Arts, yeni Volta Football modunu gösteren FIFA 20 için bir trailer yayınladı. Aşağıda kendiniz bir göz atın.

FIFA 20 Oynanış Önizlemesi

FIFA 20'deki yeniliklere bakacak olursak frikik özelliği oldukça farklı hissettiriyor. FIFA artık, penaltılarda olduğu gibi hedef almanıza izin veriyor. Topa falso vererek, topun filelerle nasıl buluşacağı konusunda daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz.

Oyuncular arasında geçiş yapmak aynı zamanda geliştirilmiş görünüyor ve daha iyi hissettiriyor, bu da sizi harcayacağınız birkaç saniyeden kurtarıp ihtiyaç duyduğunuzda takım üyelerini kontrol etmenizi sağlıyor. Tabii ki, yine de isterseniz manuel olarak geçiş yapmaya karar verebilirsiniz

Electronic Arts, FIFA 20’nin yapay zeka savunmasını elden geçirileceğini söylerken yalan söylemiyordu. Yapay zeka ile kontrol edildiğinde, savunmacılar hala sağlam bir mücadele sunuyorlar, ancak artık can sıkıcı şekilde Süpermen gibi değiller. Artık hata yapmaya daha yatkınlar.

Savunmacılar, hızlı tempolu top sürme oyunlarına karşı tepkili değiller ve Sadio Mane gibi hızlı oyunculara artık kolayca ayak uyduramıyorlar. Bu gerçekçilik düzeyi takımın tamamında tutarlı bir his uyandırıyor ve EA zaten takım oyununun doğal hissedilmesini istiyor, kaleye otobüs çekmek yerine gerçek hayatta olduğu gibi bir maçta ilerlemenizi sağlıyorlar.

İzlenim

FIFA 20 yenilikleri ile beraber Şampiyonlar Ligi'nin dönüşünü de memnuniyetle karşılıyor ve yeni duyurulan VOLTA Sokak Modunun oyunu nasıl dönüştürdüğünü görmek için sabırsızlanıyoruz.

Hayranlara göre FIFA 20'de değiştirilmesi gereken özellikler

FIFA 19'u saatlerce oynamış oyuncuların oyunla alakalı bazı şikayetleri var ve doğal olarak bu sorunların yeni oyunla birlikte çözülmesini istiyorlar. Şimdi gelin o sorunlara bakalım.

-Kariyer Modundaki Potansiyeller Değişmeli

fifa 19 career mode ile ilgili görsel sonucu

Oyuncuların neredeyse en çok şikayet ettikleri konuların başında oyuncu potansiyelleri geliyor. 31 yaşındaki bir futbolcu bir sezonda 40 gol atsa bile istatistiklerinde düşük olurken, hiç maç oynamayan genç bir oyuncu sürekli yükselmeye devam ediyor. Bu da oldukça saçma bir durum yaratıyor.

-Sahada Daha Fazla Tutarlılık

FIFA 19 oyuncularının bir diğer şikayeti ise saha içiyle alakalı. Oyunu profesyonel olarak oynayanlardan tutun da cumartesi geceleri arkadaşlarıyla oynayanlara kadar herkes, oyunda daha fazla topla oynayan ve daha çok şut çeken takımın yüzde doksan ihtimalle maçı kazanacağını biliyor. Ama eğer böyle olsaydı küçük takımlar hiçbir zaman büyük takımları yenemezdi. O yüzden bu konu düzeltilmesi gerekenler listesinde yerini alıyor. Buna ek olarak 70 hıza sahip bir bek oyuncusunun 90 hızlı kanat oyuncusunu yakalaması gibi mantık dışı olayların da düzeltilmesi gerektiği su götürmez bir gerçek.

-Santradan Atılan Goller Olmamalı

İlk 30 saniye dizilim ve markajdaki aksaklıklardan dolayı sürekli goller yiyen oyuncular bu konudan oldukça şikayetçi. Daha fazla konuşmak istemiyorlar, gerginler.

Ayrıca futbol severler için olan fifa 20 sitesine de bakabilirsiniz.

Kaynak: GamesRadar

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.