Bose Soundwear Companion incelemesi

Boynunuzda asılı bir hoparlör gibi düşünebileceğiniz Bose Soundwear Companion, inovatif ve oldukça yetenekli.

Yayınlanma:
Bose Soundwear Companion incelemesi

Sesi kulaklıkla ya da hoparlör ile dinleme konseptini inovatif bir şekilde ele alan Bose Soundwear Companion, boyna asılıyor ve sesi dışarıya veriyor. Boynunuzda asılı bir hoparlör gibi düşünebilirsiniz, ancak sesin dışarıya çok az verilmesi, dışarıdaki sesin de çok az duyulmasını sağlayan endüstriyel mühendisliği ile fark yaratıyor.

Oldukça hafif bir tasarımla gelen Bose Soundwear Companion’ın üzerinde açma-kapama, Bluetooth aktif-deaktif, ses kontrolleri ve basılma şekline göre fonksiyon sağlayan butonu bulunuyor. Bu butona uzun basıldığında Siri aktif hale geliyor, iki kez basıldığında şarkı atlanıyor örneğin. Kullanımı son derece basit.

Akıllı telefonunuzun Bluetooth’unu açıp Bose Soundwear Companion ile eşleştiriyorsunuz. İşlem bir dakika kadar sürüyor. Ardından da müzik dinliyor, arama yanıtlıyor, Siri’yle konuşuyorsunuz. Siri üzerinden arama da yapabildiğiniz cihaz, multifonksiyonelliği ile dikkat çekiyor. Apple’ın Siri’si ile etkileşim önemli bir avantaj.

Yatarken, evde iş yaparken, çalışırken kullanabilirsiniz.

Müziğin kontrolü için gereken tüm tuşlara kolaylıkla erişim öne çıkan bir diğer artısı. Elbette ses sunumu ve dış sesin ne gibi dezavantajlar içerdiği konuları akıllara gelenler arasında. Muazzam baslar ve tizlerle sizi karşılıyor Bose Soundwear Companion. İnce detaylarına kadar hissediyorsunuz.

Ses deneyimini ilginç bir noktaya taşıyor. Dış sesin minimum seviyede hissedildiğini belirtmemiz mümkün. Çok sesli, konuşmaların yoğun olduğu ortamda, sokakta (şehir gürültüsü) ve alışveriş merkezinde yaptığımız denemelerde çok iyi sonuçlar aldık. Orta ses seviyesinde dış sesi rahatlıkla duyuyorsunuz, yüksek ses seviyesinde ise dış ses ortadan kalkıyor.

Uzun şarj süresi bir diğer hayatı kolaylaştıran özelliği, gün boyu süren dayanıklılık harika.

Evde çocuk bakanlar, bir yandan da kaliteli müzik dinlemek isteyenler için çok iyi bir seçim. Açıklayalım; dış sesi alabiliyorsunuz, bu sayede, örneğin ağlama sesini duyabilirsiniz. Bildiğiniz gibi kulaklıkla müzik dinlerken bu mümkün olmayabiliyor ve hoparlörle müzik keyfi de eğer bebek bakıyorsanız pek mantıklı sayılmaz. Ayrıca yüksek sesli müzik dinlemekten hoşlananlar için de yenilikçi bir alternatif. Genel itibarıyla yenilikçi, çok kaliteli ve fonksiyonel bir aygıt.

İlginç bir diğer detayı da çıkarılabilir kılıfı. Üründe dış yüzeyi saran kılıf, bir fermuar mekanizmasına sahip ve istendiği zaman çıkarılabiliyor, farklı renk alternatifleri ile kullanım mümkün özetle. Ancak Türkiye’de seçenekleri bulmak pek kolay değil.

Görüşme yaparken çevredekiler de konuşmanızı duyabiliyor. Satın alırken bunun da dikkate alınmasını öneriyoruz. Kulağınızda konser ambiyansı için çok iyi bir seçim. Mobil uygulaması da var.

Artılar

Tasarım

Ses performansı

Yüksek volum’de dış sesi almıyorsunuz

Eksiler

Çok yüksek fiyat

Bu inceleme makalesi aynı zamanda Newtech dergisinde yayınlanmıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.