Zyxel Multy X Mesh Wi-Fi Sistemi (WSQ50) İncelemesi

Zyxel Multy X Mesh Wi-Fi Sistemi (WSQ50) İncelemesi

Yayınlanma:
Zyxel Multy X Mesh Wi-Fi Sistemi (WSQ50) İncelemesi

Zyxel Multy X, orta ve büyük boyutlu evlerde size iyi bir kapsama alanı sunan uygun fiyatlı bir AC3000 mesh Wi-Fi sistemi. 3.400 TL karşılığında, her biri 230 metrekare alan kaplayan iki ünite elde ediyor ve evinizde tutarlı hız sağlayan 'süper hızlı' özel bir taşıyıcı kanalı aracılığıyla iletişimi sağlamış oluyorsunuz.
Detaylarına yakından bakacağız...

Evinizin her yerinde ideal uyum

Multy X, birçok mesh cihazından biraz daha hacimli olsa da, beyaz ve şık tasarımıyla oldukça zarif.

İki ünite de birbirinin yerine geçebilir, bu yüzden ikisinden birini ana yönlendiriciniz olarak kullanabilirsiniz.

Zyxel toplamda dört cihaza kadar kullanmanızı öneriyor. Ayrıca, ağ depolama özelliğini desteklemeyen bir USB 2.0 bağlantı noktası, her bir ünitedeki kablolu cihazlar için bir gigabit WAN bağlantı noktası ve üç gigabit LAN bağlantı noktası da var; ki bu normalde mesh aygıtlarından elde ettiğinizden daha fazlası demek.

Genel olarak Zyxel, mesh teknolojinde ile zirveye şık bir şekilde oturmuş durumda. Ek LAN bağlantı noktaları güzel ve her şeye erişimi kolaylaştırıyor. Zyxel'e bu kadar işlevsel olmasıyla beraber aynı zamanda bu kadar şık görünen bir cihaz ürettiği için hakkını vermek gerek.

Neredeyse istediğiniz her şeyi içeriyor

Zyxel Multy X'in özelliklerinin envai çeşit olduğu söylenebilir. Bunların bazıları üst seviye. Yedeklemeler için USB ağ depolaması ya da hangi trafik türünün daha fazla bant genişliği alacağını seçmek için gelişmiş ağ önceliklendirmesi sunmaması eksi yönleri.

Hızlı bir bağlantı sağlasa da, Multy X bu bandı yalnızca diğer Multy X üniteleri ile iletişim için kullandığından dolayı mobil cihazınız ana yönlendirici üniteye kablosuz olarak bağlanırsa ana taşıyıcıyı doğrudan kullanamıyorsunuz.

Cihazınız bir 400Mbps 2.4GHz bandına veya 867Mbps 5GHz bandına bağlanacaktır. Bir mesh uyduya bağlandığınızda, cihazınız hala bu iki bandı kullanıyor olur, uydu ise ana yönlendiriciden veri alıp, ana yönlendiriciye veri göndermek için ana taşıyıcı bandı kullanır.

Uzak mesafelerde şaşırtıcı derecede hızlı kapsama

Multy X'in genel performansı oldukça iyi ve bazı durumlarda daha uzun mesafelerde daha da yüksek hızlar sağlıyor. En yüksek hızı daha iyi olabilirdi, ancak Multy X, orta sayıda bağlı cihaz için size bol miktarda bant genişliği verecek.

2.4 GHz’deki en yüksek hız 100 Mbps civarında, hem ana yönlendiriciden hem de uydu ünitesinden 7.6 metre uzağa kadar tutarlı. Bu, kısmen yönlendirici ve uydu ünitesi arasındaki süper hızlı ana taşıyıcıdan kaynaklanmaktadır.

5 GHz’deki performans biraz tutarsız olsa da, genel olarak Wi-Fi kapsama alanının iyi olduğu söylenebilir.

TeknolojiTuru Öneriyor

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.