ULED Nedir? Avantajları Nelerdir?

ULED ve OLED terimleri ne anlama geliyor?

Yayınlanma:
ULED Nedir? Avantajları Nelerdir?

Bir televizyon satın almak artık eskisi kadar kolay değil. Bugünlerde kavisli bir televizyon, 3D, 4K veya normal bir Full HD televizyon isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor. Ayrıca bir de OLED veya ULED TV isteyip istemediğiniz var.

Bir dakika... OLED nedir?

LG-OLED-TV

OLED organik malzemelerden yapılmış yeni bir ekran teknolojisidir. OLED'ler (Organik Işık Yayan Diyotlar) enerji tasarrufludur, incedir, mükemmel görüntü kalitesi sağlar ve hatta esnek ve saydam hale getirilebilir. Şu anda, OLED ekran paneli, iyi görüntü kalitesine sahip ileri teknoloji olarak görülmektedir. Bu paneller arka ışık gerektirmeksizin incedirler. İyi bir kontrast oranına, geniş görüş açısına ve hızlı tepki süresine sahiptirler. Öyleyse üreticiler neden OLED'i takip etmek yerine yeni ve benzersiz bir teknoloji geliştirmeyi seçti? Çünkü OLED teknolojisi sınırlamalar ile birlikte geliyor. Bu sınırlamaların bazıları şunlar:

  • Düşük verimine rağmen yüksek üretim maliyeti
  • Normal LED'in iki katından fazla güç tüketimi
  • Çok daha kısa ömür

Peki, öyleyse ULED nedir?

hisense-4k-uled-t910-television

ULED avantajları nelerdir?

ULED, OLED değildir, aslında özel arkadan aydınlatmalı kuantum nokta teknolojisine sahip LCD teknolojisini kullanır. Bunun anlamı temel olarak, LCD'nin eksikliklerini telafi etmek için kuantum nokta görüntüleme teknolojisinin kullanılmasıdır. Daha az bulanıklaştırma ve daha fazla aksiyon sağlamak için, her ULED TV, Ultra Pürüzsüz Hareket Hızı (Ultra SMR) teknolojisini kullanır. Bu, daha yumuşak geçişler için resmin içine çerçeveler oluşturup ekler. Bunun faydası, yüksek tempolu içerik söz konusu olduğunda daha iyi bir görüntüleme deneyimidir. Eğer mükemmel bir izleme deneyimi arıyorsanız, ancak bunun için küçük bir servet ödemek istemiyorsanız, ULED TV'ler sizin için biçilmiş kaftan.

İlginizi Çekebilir: Katlanabilir OLED ekranlı iPhone 2022'de gelebilir

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.