Raporlar, siber suçluların sosyal medyaya saldırdığını gösteriyor

Raporlar, siber suçluların sosyal medyaya saldırdığını gösteriyor

Yayınlanma:
Raporlar, siber suçluların sosyal medyaya saldırdığını gösteriyor

Her ne kadar önlem alsak da çoğumuz internette tamamen güvende olmadığımızı biliyoruz. Her zaman, güvenlik önlemlerini sağlamaya çalışan insanlar kadar bu mekanizmaları aşmaya çalışan insanlar da olacaktır.

RSA Security’nin 2019 Mevcut Siber Suçlar Durumuna göre, siber suçlular mobil ortamı daha fazla tercih ediyorlar. Geçtiğimiz ayın başlarında yayınlanan raporda, sosyal medyada yapılan dolandırıcılık saldırılarının yalnızca geçen yıl yüzde 43 oranında arttığı belirtiliyor.

RSA, siber suçluların çalınan kimlikleri, kredi kartı numaralarını ve diğer bilgileri iletmek ve satmak için Facebook, Instagram, WhatsApp ve diğer sosyal medya platformlarına daha fazla güvendiğini belirledi. Firma, "kullanım kolaylığı, ücretsiz olması ve diğer avantajlar" göz önüne alındığında bu platformlarda suçun hız kazanmaya devam edeceğini öngörüyor.

Ek olarak, firma 2018'de ortalama olarak her gün 82 haydut uygulama belirledi. Bu haydut uygulamalar, kullanıcıları cihazlara ve kişisel verilere erişim sağlama konusunda kandırmak için kuruluş markası kullanıyor. RSA, her beş siber saldırıdan birinin bu uygulamalara atfedilebileceğini söylüyor.

RSA raporunda şöyle diyor: “Hem işletme hem de siber suçun dijital dönüşümü devam ederken, örgütler kendilerini karmaşık saldırılara karşı korumak için giderek daha uyanık olmalı ve teknolojik olarak artan bir şekilde donanımlı olmalıdırlar.”

Kaynak: cnet

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.