WiFi 6 - İşte Bilmeniz Gerekenler

WiFi 6 - İşte Bilmeniz Gerekenler

Yayınlanma:
WiFi 6 - İşte Bilmeniz Gerekenler

Wi-Fi teknolojisinin başlangıcından bu yana, genellikle çoğu yeni Wi-Fi gelişimi bize 802.11xx şeklinde tanıtıldı. Örneğin 802.11a, 802.11b, 80211ac vb. Nümerik sistem en hafif tabirle kafa karıştırıcıdır, harflerin bazen alfabetik bir şema izlememesi, hangi Wi-Fi teknolojisinin en yeni olduğunu belirlemeyi gerekenden daha da karmaşık hale getiriyor.

Wi-Fi Alliance, karmaşayı gidermek için yola çıktı ve yaklaşmakta olan Wi-Fi sürümünün (802.11ax) şu şekilde bilineceğini açıkladı: Wi-Fi 6. Önceki yinelemeler geriye dönük olarak sırasıyla Wi-Fi 5 (802.11ac) ve Wi-Fi 4 (802,11n) olarak adlandırılacak.

"Neredeyse yirmi yıldır, Wi-Fi kullanıcıları, cihazlarının en yeni Wi-Fi'yi destekleyip desteklemediğini belirlemek için teknik adlandırma kurallarını kullanmak zorunda kaldı." diyor Edgar Figueroa, Wi-Fi Alliance'ın başkanı ve CEO'su. "Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6'yı tanıtmaktan heyecan duyuyor ve sektörün ve Wi-Fi kullanıcılarının cihazlarının veya bağlantılarının desteklediği Wi-Fi neslini kolayca anlamalarına yardımcı olmak için yeni bir adlandırma programı sunuyor."

Ek olarak, Wi-Fi 6 daha fazla kapasite, daha fazla kapsama ve daha iyi performans sağlayacak. Wi-Fi 6 ağları aynı zamanda, Wi-Fi 6 cihazlarında daha az pil tüketimini de mümkün kılacak.

Kaynak: Zyxel

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.