ADATA XPG Infarex M10 Mouse + Infarex R10 RGB Mouse PAD incelemesi

ADATA XPG Infarex M10 Mouse + Infarex R10 RGB Mouse PAD incelemesi

Yayınlanma:
ADATA XPG Infarex M10 Mouse + Infarex R10 RGB Mouse PAD incelemesi

Oynadığınız single player oyundan daha yoğun tat almak istiyorsanız bazı ekipmanlara sahip olmanız gerekir. Adata XPG Infarex M10 Mouse + Infarex R10 RGB Mouse PAD gibi...

ADATA XPG Infarex M10 kutusunu açtığınızda karşınıza birer adet gaming mouse ve gaming pad çıkıyor. Gaming mouse, özellikle sağ el kullanımı için uygun olarak tasarlanmış; plastikten yumuşak ve mat bir malzemeye sahip. Bu sayede avuç içerisinde kayma durumu minimize edilmiş, dolayısıyla daha rahat bir tutuşa olanak sağlıyor. Mouse’un hemen orta kısmında bir tekerlek var, DPI değiştirmeye yarayan tuşlar da yine bu kısımda bulunuyor.

Sol yan kısmında iki farklı fonksiyon tuşu yer alıyor. Toplam ağırlığı 145 gram. USB örgü kablo ile gelen model, ek olarak ‘olmazsa olmaz’ diyebileceğimiz RGB aydınlatmaya sahip. Mouse pad’de ise ince ve tırtıklı yüzey dikkat çekiyor. Mouse da olduğu gibi mouse pad’de de aynı şekilde USB örgü kablo kullanılmış. Yan kısımları da RGB aydınlatma sistemi ile donatılmış. RGB aydınlatma, üründe yer alan parmak izi ibaresinin olduğu kısma dokunulduğunda farklı renkler arasında geçişi mümkün kılıyor. Ayrıca kapatma imkanınız da var. Hem mouse pad hem de Mouse, genel olarak bakıldığında uyumlu bir ikili.

Oyun Performansı: Adata XPG Infarex M10 gaming mouse’un orta seviye bir performans ve iyi bit tutuş hissi sunduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca firmanın mouse için 10 bin tıklama ömrü vaat ettiği ifade ediliyor. Bunun yanında 3200 DPI değeri sunuluyor. Mouse’un orta kısmında yer alan tuşlarla DPI değerlerinde değişiklik yapılabiliyor. Bunun yanı sıra negatif bir özellik olarak bilgisayar bağlantısının kesilmesiyle birlikte ayarları sıfırlanıyor. Ürün tekrar bilgisayara bağlandığında ayarların en baştan yapılması gerekiyor. Ayarların hafızada tutulmuyor olması pek hoş değil.

Piyasada yer alan diğer mouse’lar ile karşılaştırdığımızda daha yüksek tıklama ömrü ve hassasiyet sunan mouse’ların bulunduğunu ifade etmek mümkün. Online’da yeteri seviyede iddia aslına bakarsanız çok da kolay değil. Ancak fiyatının uygun seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Mouse pad ürününe baktığımızda ise çift taraflı olmaması düşündürücü. Çünkü piyasada çift taraflı ürünler ağırlıkta. Bazı kullanıcıların tırtık yerine düz yüzey tercih ettikleri düşünülürse alternatif sunmaması negatif etkenlerden.

XPG Infarex M10 gaming Mouse ve gaming pad, tek kişilik oyunda istenen performansı sunmak adına etkili. Ancak multiplayer oyunlar içerisinde aynı şeyi söylemek zor. Özellikle online’da rekabet seviyesini önemli ölçüde düşürebilir. Böyle bir mouse ve pad’le iddialı oyunculara karşı rekabet etmek zor olabilir. Diğer taraftan genellikle single player oyunlardan keyif alıyorsanız mütevazı fiyatıyla en ideal seçeneklerden biri.

Artılar: Fiyat Mouse tasarımı Fonksiyonel Single player için ideal.

Eksiler: Ayarları hafızada tutmaması Tek taraflı mouse pad Online için yetersiz

NOT: Bu makale Newtech dergisi Şubat 2019 sayısında yayınlanmıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.