Anahtar nokta: Dijital!

Anahtar nokta: Dijital!

Yayınlanma:
Anahtar nokta: Dijital!

Tüm zaman ve uzamın güç santrali şüphesiz ‘dijital veri’ ve uzun süredir rakipsiz. Sınırları da hiç olmadığı kadar genişledi. Bundan 8 bin yıl önce çevresel faktörler, daha sonra iktidar ve yaşam odağında ortaya çıkan karmaşa, günümüzde dijital teknoloji için söz konusu. Retrodan bağımsız, sürekli kendini geliştiren bir kavram olduğuna şüphe yok. Sıradan bir ABD’li hayatı boyunca 2 bin adet hayvan, İngiliz vatandaşları her nesilde bir önceki nesle göre 4 milyon ton daha çok yiyecek tüketir. Konu bir şeylerin tüketimi olduğunda trend genelde artış yönünde.

Dijitalde artan veri de tuhaf değil, bununla birlikte anormal artışının tüketiciye etkilerini es geçmek olmaz, sınırları özgürce büyüdüğü için beraberindeki sorunlar da ‘özgürce’ artıyor. Tüketilen verideki artış iyi kısımlarıyla hayatı daha iyi hale getirdiği gibi negatif yönleriyle da olumsuz etkilerde bulunuyor. Dijitalin getirdikleri sadece dijitalde de kalmıyor. Kullanımda olan cihazların ekranlarının kırık olması gibi yaygın bir semptom bile var. En nihayetinde ise tüm iyi ve kötü yanlarına, olumsuz etkilerine karşın ‘dijital’ bir hayat gerçeği, onunla ziyafetimiz devam edecek.

Dipnot: Akıllı telefonlarda 2019

Mutluluğu arayan insanın uzak durması gereken en temel ilke kesinlikle ‘daha fazlası…’ derler ama konu akıllı telefonlar olduğunda işler değişiyor. Kendini TV olarak test etmek isteyen akıllı telefonlarla karşı karşıyayız. Şu bir gerçek ki büyükler… İşin ilginç yanı taşınabilirlik ya da mobiliteyi ciddi ölçüde bir kenara iterek, geniş ve büyük ekranlara tutkuyla dokunmaya devam ediyoruz. Bu trendin yeni şekli ise kameranın artık üstte bir çıkıntı halini bıraktığı, daha geniş ekran formları. Bu konudaki başarılı kompozisyonları, şık tasarımlı modeller söz konusu...

Dipnot: Akıllı saat

Akıllı saatlere ilgi artıyor… Biz de severiz, hayatı kolaylaştırır. Bununla birlikte bu cihazlarda kullanım amacı ve şekli hala ciddi oranda düşündürücü. Pek de sağlıklı yaşamayan insanlar için gerekliliği tartışma konusu, üstelik her gün şarja gereksinim duyan çok sayıda modelin olması da 2019’da olumlu seyirde gelişmelerle birlikte görmeyi arzuladığımız konulardan.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.