Mobil Dünya Kongresi'nde yapay zekanın siber güvenlikteki rolünü araştırıyor

Mobil Dünya Kongresi'nde yapay zekanın siber güvenlikteki rolünü araştırıyor

Yayınlanma:
Mobil Dünya Kongresi'nde yapay zekanın siber güvenlikteki rolünü araştırıyor

Bu yıl İspanya’nın Barselona şehrinde 25-28 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) yerini alıyor. Kongrede, yapay zekanın siber saldırılar ve siber güvenlikteki rolünü irdeleyecek. Küresel Güvenlik Temsilcisi Tony Anscombe’ye göre “Yapay Zeka, şu anda bilişim sektörünün en önemli konusu.” Yapay Zeka (AI) ya da Makine Öğrenimi'nin siber suçla mücadeledeki gerçek rolü nedir?

Siber suçlular, yapay zekayı yakın gelecekte nasıl kullanacak?

Küresel Güvenlik Temsilcisi Tony Anscombe’ye göre “Yapay Zeka, şu anda bilişim sektörünün en önemli konusu.” Anscombe, şunları söyledi: “Siber suçluların yakın gelecekte teknolojiyi potansiyel olarak kuruluşları hedefleyen saldırılarını geliştirmek için nasıl kullanacaklarını ortaya koyan pek çok örnek gördük ve bu konuyu sürekli araştırmaktayız. Kötü amaçlı kişilerin nasıl çalıştığını anlayarak, kuruluşların güçlü ve karmaşık algoritmalar yoluyla tehditlere en sağlam şekilde karşı koymalarına yardımcı olabiliriz.

Mobil Dünya Kongresi'nde şu başlıkları mercek altına alacak

Geleceğin Evi ve Şehri: IoT döneminde binaların riski ne kadar gerçek? Güvenlik uzmanları, giderek birbiriyle bağlantılı hale gelen dünyada büyük bir öncelik olan IoT ekosistem korumasına, şirketin nasıl odaklandığını gösterecek.

Bu yıl MWC'de çocukları, ebeveynleri ve öğretmenleri bilinçlendirmeyi amaçladığı yeni programından bahsedecek. Android'de Bankacılık Truva Atları: 2018, Android kötü amaçlı yazılımları ile dolu bir yıl oldu. Bu yıl, azalan fidye yazılımı tehditleri veya kripto para madenciliği yerine, Android mobil platformunda bulunan bankacılık truva atlarına daha yakından göz atacak. Kötü amaçlı uygulamalar: MWC ile eşzamanlı olarak hem Android hem de Google Play'e yönelik kötü amaçlı uygulamaların ve tehditlerin izlenmesini ve araştırılmasını rapor edecek yeni bir blog projesi başlatıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.