Skagen Falster 2 inceleme ve fiyat analizi

Skagen Falster 2 inceleme ve fiyat analizi

Yayınlanma:
Skagen Falster 2 inceleme ve fiyat analizi

Yeni nesil Skagen Falster 2, öncülüne göre gayet iyi ancak bir akıllı saat olarak hâlâ ciddi eksikleri var… Birinci nesil Skagen Falster’ın yaklaşık 1 yıl önce satışa sunulmasının ardından güncellenen yeni Skagen Falster 2’yi test merkezimizde ağırladık. İlk modelin zamanının en iyi görünümlü akıllı saatlerinden biri olduğu görüşü azımsanmayacak sayıdaydı, yeni Falster 2’de de zerafet ve şık tasarım ön planda.

Wear OS işletim sistemiyle yeni bir deneyim vaat eden Skagen’in yeni akılı saati, ilk versiyonun aksine NFC, nabız ölçümü, su yalıtımı, GPS gibi özelliklere sahip. Oldukça zayıf ilk modele göre kapsamlı bir dönüşüm adeta. Fosil grubunun dördüncü kuşak akıllı saatlerinin hepsinde olduğu gibi Falster 2’de de hoş görünüm öncelikli özellik. Yanda eklenen iki yeni düğme ön planda. Toplamda 3 düğme var. Bunlar sık kullandığınız uygulamalar, kısayollar için bir tür hızlı erişim gibi fonksiyonlar için atanabiliyor. Düğmelerin ‘atanabilir’ özellikte olması güzel bir artı, yani dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Kadranı da gayet iyi bir ekstra kullanım kolaylığı sağlıyor. Kaydırılabilir arayüze geçiş de dikkat çeken artıları arasında. Skagen gibi şirketlerin bu fonksiyonu benimsediğini görmek gayet iyi.

Google Pay’i desteklediğini gördüğümüz yeni akıllı saat, böylelikle mobil ödeme dünyasının ayrıcalıklı kolaylığını kolunuzda taşıma imkanı sağlıyor. 40 mm gövdesiyle unisex bir model söz konusu. Kadınlar ve erkekler aynı anda kullanabilir. 1.19 inçlik ekranı, hem OLED teknolojisiyle geliyor hem de özel olarak tasarlanmış saat yüzleri sayesinde giysilerine birçok yönden uyum sağlıyor.

Müthiş bir özellik olarak 20 mm’lik herhangi bir kayışla birlikte kullanabiliyorsunuz, evrensel montajın güzelliği! 30 metreye kadar su geçirmezlik özelliği sunan akıllı saat, spor ve aktivite tarafında iyi iş görüyor. Egzersizleri doğru bir şekilde yönetmek için önyüklü olarak gelenler zayıf. Endomondo veya Runtastic’i yüklemenizi öneriririz. GPS sistemi istikrarlı, nabız ise daha iyi olabilirdi. İşlemcisi çok yeni değil, bu nedenle uygulama geçişleri ve genel olarak işlemlerdeki gecikme sürelerinin gereğinden fazla olduğu sıkıcı bir kullanıcı deneyimiyle karşı karşıyasınız.

Aklınızdan geçen en ciddi sorulardan biri şüphesiz akıllı saatin şarj dayanıklılığıyla ilgili. Beklentilerizi hızlı bir biçimde aşağı çekebilirsiniz… Skagen’ın akıllı saati sadece bir günlük şarj dayanıklılığı sergiliyor. Keşke bu süre biraz daha fazla olsaydı. Sıklıkla şarj edilmesi gerekecek. Yazılım güncellemleriyle donanım kaynaklı yavaşlık semptomunun bir nebze azaltılması mümkün olabilir, ancak pil süresi değişmeyecek, Skagen’ın neden biraz daha bekleyip daha iyi işlemciyle daha uzun pil süresi sunmadığını anlamak zor.

Falster 2, bizi karışık duygular içerisinde bıraktı. Kağıt üzerinde çok şey sunuyor, ancak konu antrenman olduğunda Apple Watch veya Garmin’le rekabet edemiyor. Qualcomm’un yeni işlemcisiyle geleceğini tahmin ettiğimiz 2019 yılı Falster 3 modelinin daha fazlasını sunacağını umuyoruz.

Artılar: Minimalist tasarım Google Pay desteği Su geçirmezlik GPS

Eksiler: Nabız ölçümü Eski işlemci teknolojisi Zayıf pil dayanıklılığı

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.