Bıkkın Tasarımcının 5 Tesellisi

Tasarımcı, o karamsar eleştirilere, bir türlü beğenmeyen kimselere karşı nasıl dimdik durur? Yo, yo gerçekten durabilir! İşte o beş teselli maddesi...

Yayınlanma:
Bıkkın Tasarımcının 5 Tesellisi

Toplumun geçmişi ve geleceğe şüpheyle bakma eğilimi, çalışma çağı söz konusu olduğunda ciddi bir baskıyı da beraberinde getirir. Çalışmak, gelecek için daha iyi konumlar, daha iyi bir gelir ve en önemlisi de bir işte kalıcı olmak temel amaçlar arasındadır.

Eğitimini tasarım tarafında alan, görsele yatkın ve üretken kimseler için çıkılan çalışma hayatın yolculuğu bir başkadır. Tasarımcı, kendi fikirlerinin hayat bulmasıyla farklı bir noktadadır. Tasarım, gerçek olmuştur ve tasarımcı da gerçekleştirdiği şeye ruhunu, kalbini, göz yaşını, sevincini, zihnindeki çok sayıda denklemi yerleştirmiştir. Ancak şu bir gerçektir; her 10 tasarımdan bir bölümü başarısızlıkla sonuçlanır. Yani bir miktar başarısızdır tasarımcı, üstelik vazgeçmekten pek fazla hoşlanmayan tasarımcı, bu oranı normal karşılamakta ve adımlar atmaya devam etmektedir.

Peki adımları sırasında sıklıkla yere yığılıp yeniden ayağa kalkmak istediğinde tutunacağı dallar nelerdir? Tasarımcı, o karamsar eleştirilere, bir türlü beğenmeyen kimselere karşı nasıl dimdik durur?

js84063677

1- Durumu kabullenin: Bazı şeyler kontrol altında değildir. Konu, ‘deneme-yanılma ve süreçlerden en doğru dersleri çıkarıp sonraki adımı daha doğru atma’ şeklindeki denklemle doğrudan ilintilidir. Çabuk sinirlenmek, pes etmek yerine durum kabul edilir ve sonraki sayfa aralanır.

2- Yalnız değilsin: Tasarımcı asla yalnız değildir. İlla fiziki ya da ruhsal yalnızlıktan söz etmiyoruz, tasarımcı popülasyonundan bahsediyoruz. Eğer İstanbul, Ankara gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız emin olun sizin gibi çok sayıda tasarımcı ile aynı havayı soluyorsunuz. Bu bir enerji ve her zaman yeniden adım atmayı tetikleyen bir güç. Dostlarla konuşmak, paylaşmak ise tasarımcının yeniden ayağa kalkmasını sağlayacak olan itici güçlerin başında gelir.

68-facts-you-might-not-know-about-classic-80s-films

Dostlar iyidir...

3- Yer açın: Ne kadar uğraşırsanız uğraşın olmadı mı? Boşverin, tasarım sizin damarlarınızda! Biraz ailenizle vakit geçirin, arkadaşlarınızı ziyaret edin, bu bir geçiş süreci ve eğer gerçek bir girişimciyseniz sonrasında yeniden adım atmak için can atacaksınız!

push-notifications

Kafanızı takacak daha iyi şeyler bulmaya bakın.

4- Daha iyi hazırlanın: Ders aldınız mı? Bu zayıflara göre bir savaş değil! Duygularınızdan arınmanız, geri adım atmayı aklınızdan çıkarmanız gerek! Yanlış bir proje üzerinde çalıştınız ve olmadı; ancak yanlışları gördünüz ve şimdi ayağa kalkın ve doğruları uygulamaya, yeniden odaklanmaya başlayın!

conduit_home_imac

Plan, program ve takip eden değerlendirme iyidir.

5- Gerçekçi olun: İnsanlar başarısızlıklarını kabul etmeli, başarısızlık harika! Dersler içerir ve sizi motive edecek güç ondadır. Pes etmek yerine neyin yanlış olduğuna odaklanın ve gerçekçi olun. İşte sizi doğrultacak bir etken daha!

Bir daha denemek: Başarı, yıllarca çabalamayı gerekli kılabilir. Evet, tek denemede başarıya ulaşan doğaüstü zeka ürünü tasarımcılar da her zaman var oldu, var olmaya devam edecekler. Parlak fikirler, doğru insanlarla karşılaşmak ve daha birçok faktörün tam olarak ‘cuk oturması’ ve başarı… Bununla birlikte tasarımcı, yılmadan süreci sürdürebilmeyi gerekli kılar. Olmuyorsa bir daha denemek lazım. Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.