Samsung Galaxy A9 2019 inceleme

Dünyanın 4 kameralı ilk akıllı telefonu Samsung Galaxy A9 2019 inceleme konuğumuz oldu. Cihazın artıları ve eksilerini tüm aytıntılarıyla ele aldık.

Yayınlanma:
Samsung Galaxy A9 2019 inceleme

Kamera özellikleri, günümüz akıllı telefonları açısından kilit önem taşıyor. Fotoğraflar Instagram’da bazen Hikayeler bazen fotoğraf ve video olarak paylaşılıyor, Twitter’da ilginç anlar yakalanıp konu ediliyor, Facebook’ta paylaşımlar, YouTube derken mobil cihazlarda belki de en çok kullanılan özelliklerin başında kamera geliyor. Samsung’un 2019 yılına ithafen sunduğu Galaxy A9, bu kapsamda çıtayı bir hayli ilginç seviyelere taşıyor. 4’lü arka kamera sistemi;

  • 24 MP’lik bir ana kamera,
  • 120 derece geniş açı özellikli 8 MP’lik ikincil kamera
  • 10 MP’lik tele-kamera
  • Ve Canlı Odak özelliği sunan 5 MP’lik dördüncü kamerayla geliyor...

samsung-galaxy-a9-2019-inceleme-kamera

Bu sistem temelde tek bir kamera lensinin yürüttüğü işlemleri ayrı ayrı mekanizmalar halinde gerçekleştirmeyi esas alıyor. Teoride 24 MP’lik kameranın sunduğu geniş baskıların alınması şeklindeki fonksiyon pek de değerli görünmese de 120 derece geniş açıyla daha fazla arka planın kadraja sığdırılabilmesi, tele özelliği ile uzak mesafelerde yapılan çekimlerde daha net sonuçlar alınabilmesi ve canlı odak özelliği sayesinde temelde daha net görüntülere erişim mümkün oluyor.

Önde iddialı bir kamera...

24 MP lenste sunulan f/1.7 diyafram açıklığı da düşük ışıklı ortamlarda daha net sonuçlara olanak tanıyor. Flaşıyla birlikte “uçtan uca kamera” vaat ediyor yeni Samsung Galaxy A9 2019. Sınıfı geçtiğini belirtmemiz mümkün, öte yandan yan yana sıralı kameraların estetik açıdan son derece ‘tuhaf’ göründüğünü de belirtmemiz gerek, özetle teknoloji iyi ama estetik noktasında ‘tartışmalara açık’ diyebileceğimiz bir kamera yorumu söz konusu. Ek olarak 4K video kaydı sunuluyor. Video performansı ortalama seviyelerde.

samsung-galaxy-a9-2019-inceleme-teknolojituru-2

Önde 24 MP’lik selfie kamerası ile geliyor. Odaklama tarafındaki eksikleri es geçildiğinde sınıfı açısından iyi bir ön kameraya sahip. Cihaz, farklı renklerle sizi karşılıyor. Örneğin mavi rengini tercih ettiniz, açık ve koyu maviye kadar uzanan renk şemasıyla kullanım sizi şaşırtabilir. Özetle kaplaması ışık altında değişen renkler vaat ediyor. Eğlenceli. 183 gramlık ağırlığı ile elde tutuluşu çok daha konforlu değil. Biraz büyük ve ağır bir telefon.

Donanım özellikleri

Samsung Galaxy A9 2019 inceleme yazısında belki de en çok merak edilen kısımlardan biri de Galaxy A9 2019 ekran özellikleri. 6.3 inçlik Full HD ekranı oldukça iyi. Dokunmatik hassasiyeti memnun edici ve renkler gayet canlı. 8 çekirdekli işlemcisi, 6 GB RAM, 128 GB hafıza, microSD ile artırılabilir hafıza, 3800 mAh pil, hızlı şarj desteği, yüz tanıma teknolojisi gibi özelikleri ile eksiksiz bir orta-ileri segment akıllı telefon olduğunu belirtebiliriz. Pil dayanıklılığı iyi, günü tamamlıyorsunuz.

Sahip olduğu RAM, işlemci ve hafıza sayesinde işlemler hızlı, çoklu işlemlerde performans kaybı düşük seviyede, oyun keyfi de gayet yüksek.Ekranını daha düşük aydınlatma ayarlarında tuttuğunuzda pil daha uzun süre sizi mobil halde tutuyor. Bluetooth 5.0 ve 802.11ac WiFi gibi en son teknolojilerle sizi karşılaması güzel. Ayrıca NFC desteği mevcut. Suya dayanıklılığı özelliği bulunmuyor. Bu nedenle su sıçramaları, yağmurlu havada kullanım ve kazara havuza düşürme gibi durumlar problem yaratabilir.

Sonuç

Samsung Galaxy A9 2019 inceleme makalesinde sona yaklaşıyoruz... Genel itibarıyla iyi bir akıllı telefon Fiyatı ileri segment (Galaxy Note ya da S serisi) modellere göre daha uygun. Günümüz akıllı telefon trendlerine (büyük ekran, kapsamlı kamera özellikleri, güvenlik, vb) yüksek seviyede ayak uyduruyor. Bu nedenle tercih edilebilir bir model, ancak Xiaomi, Huawei gibi markaların muadil modellerine de göz atılmasında yarar olacağını düşünüyoruz.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.