ZyXEL NAS326 İncelemesi

ev kullanıcılarının HD kalitesindeki medyaları için depolama ihtiyaçlarına yönelik ürettiği yeni ürün ZyXEL NAS326 inceleme makalesi ile karşınızda...

Yayınlanma:
ZyXEL NAS326 İncelemesi

ZyXEL’in ev kullanıcılarının HD kalitesindeki medyaları için depolama ihtiyaçlarına yönelik ürettiği yeni ürünü NAS326 test merkezimizdeydi. ZyXEL NAS326 ağ veri depolama cihazı sayesinde ev kullanıcıları video, müzik ve fotoğraflarını güvenle saklayabiliyor, ev ağındaki birden çok cihazdan aynı anda görüntüleyebiliyor ve bulut servisi gibi kullanarak internet bağlantısı ile uzaktan tüm medya dosyalarına erişebiliyorlar.

Tasarım: Ağ veri depolama aygıtlarının tasarımları aşağı yukarı benzerdir. Dikdörtgenler prizması şeklindeki yapı ve bir takım buton ve ışıklar, portlar söz konusudur. ZyXEL NAS326’da ise bu olmazsa olmaz argümanlara ek olarak zarif detaylar dikkat çekici. Ön yüzündeki ışık ve butonlar ve altlarındaki USB girişi, aygıtın tasarımına dair güzel bir ayrıntı halini de alıyor. Desenler, kaplama ve ZyXEL logoları da diğer detaylar arasında yer alıyor. 2 disk slotu, Gigabit Ethernet ve iki adet USB 3.0 portu bulunuyor. Arabirimlerin detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Hangi ihtiyaçlara yanıt veriyor? ZyXEL tarafından piyasaya sunulan NAS326 ağ veri depolama cihazı, kullanıcıların HD kalitede medya dosyalarına kolayca erişebilmelerini sağlarken aynı zamanda güvenli bir bulut sunucu olarak farklı veri depolama, erişim ve paylaşım ihtiyaçlarına da çözüm getiriyor.

ZyXEL_nas326__3_

Performans: Medya boyutlarının gittikçe artması, yakında endüstri standardı haline gelecek olan 4K videoların yaygınlaşması, kullanıcıların geleceğe yatırım yapmasını gerekli hale getiriyor. Yüksek kalitede videolara ev ağındaki her cihazdan aynı anda erişilebilmesi için NAS326 yüksek performans için 1,3 GHz işlemciye ve DDR 3 512 MB hafızaya sahip olarak geliyor. Toplamda 12 TB’a kadar veri depolama kabiliyeti için üzerinde 2 disk slotu barındıran NAS326, aynı zamanda verilerin diskler içerisine hızlı bir şekilde aktarılabilmesi için Gigabit Ethernet portuna ve iki adet USB 3.0 portuna sahip.

Ayrıca iSCSI özelliği de bulunan NAS326, depolama cihazlarının TCP/IP kullanan bir ağ üzerinden haberleştirmelerine olanak sunarken kullanıcıları; LAN, WAN veya internet üzerinden kullanım konusunda serbest bırakıyor. NAS326 günümüzün en yaygın ağ veri depolama cihazı standartları ile birlikte gelerek evdeki tüm cihazların medya sunucusuna kolayca erişebilmelerine imkân tanıyor. UPnP ve DLNA sertifikalı medya oynatıcılar, akıllı TV’ler ve Sony PlayStation, Microsoft Xbox gibi oyun konsolları ile fotoğraf, video ve müzik paylaşımı kolaylaşıyor.

Gittikçe popüler olan Apple TV ile uyumlu olarak çalışan NAS326, Twonky Beam, BubbleUPnp’nin de aralarında bulunduğu birçok uygulama aracılığıyla cihaz içerisinde depoladığınız tüm medya dosyalarınızın internette yayınlanabilmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar NAS326 üzerindeki tüm medya dosyalarına cep telefonlarından veya tabletlerinden erişebiliyor, paylaşabiliyor veya bu cihazlarını bir uzaktan kumanda olarak kullanarak cihaz içerisindeki medyaların farklı ortamlarda yayınlanmasını sağlayabiliyorlar.

Ev kullanıcıları için tüm dijital verilerinin saklanabileceği güçlü bir kişisel bulut alanı oluşturulmasına da imkan veren ZyXEL NAS326, popüler online bulut servisleri ile de ortak çalışacak hibrit bulut oluşturmaya imkan tanıyor.

Artılar Güvenlik Performans Bulut entegrasyonu Tasarım.

Eksiler Dikkate değer bir eksisi bulunmadı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.